Poznati brodski kuhar Tihomir Krijan otvorio ‘Konobu Brešić’

Novi početak ‘Konobe Brešić’ (Foto; MJ)

Jedan od ponajboljih brodskih kuhara Tihomir Krijan, otvorio je danas vrata kultne Konobe Brešić, na Vinogradskoj cesti 77, na brodskom naselju Kolonija. Novi je to profesionalni izazov nakon nekoliko godina provedenih u hotelu Art, ali Tihomir odavno ima želju okušati se u svom prostoru – Danas je jako teško otvoriti svoj restoran, ali mi želimo pokušati. Velika mi je podrška u tome supruga Edita i vjerujem da ćemo opravdati naš renome. Puno se ljudi uvjerilo u naše umijeće, mislim da ćemo i ovdje biti prepoznatljivi. Zaposlit ćemo pet ljudi za početak, mislim da je i to dobra vijest. U ponudi će biti i ribe i mesa i rolada, onih rolanih stvari koje ja jako često radim po natjecanjima. To treba približiti današnjem potrošaču, da lijepo izgleda, da je zanimljivo i da je povoljno. Ubacili smo i pizze, a pobrinuli smo se i za vegetarijance, koji u Brodu nemaju velikog izbora. –

Što će biti osnova vaše ponude? – Bazirali smo se na dnevnim jelima, kuhani obroci po 25 kuna. Imamo i dostavu, iako nam je primarni cilj da ljudi dođu ovdje, da uživaju u ugodnom ambijentu i izvrsnoj kuhinji. Bilo koji komad mesa koji koristimo koje koristimo, gledamo da je izvrsno pripremljen. Evo na primjer ove pljeskavice od divljači i junetine, kolega iz Vinkovaca ih  je pripremio, to je primjer kako mi zajedno radimo i kreiramo na tim našim natjecanjima i radionicama. Okusi su jako bitni i mi ćemo ustrajati na kvaliteti. Nudimo naravno i mogućnost organizacije pričesti, krizmi, krstitki, dječje rođendane. Imamo za njih prilagođene menije.

Tihomir Krijan je ujedno i predsjednik Udruge kuhara Brodsko posavske županije i punopravni član Kuharskog saveza Hrvatske, pa ne čudi što su na otvorenje konobe Brešić došli i dragi prijatelji. Poseban gost na otvorenju bio je i Zlatko Sedlanić iz Koprivnice, ‘kraljevski’ kuhar i promotor Podravke – Jako dobru suradnju imam s prijateljima u Brodu već godinama. No, Tiho je prije svega  izvrstan kuhar, jako dobra osoba, kojeg poznaje cijela Hrvatska. Dosta koristi i Podravkine proizvode, pa ću ga ja i zbog toga dodatno promovirati.-

Podršku je Tihomiru svojim dolaskom dala i poznata kuharica Marija Bošnjak iz Vinkovaca – Tihomir je moj dugogodišnji kolega, jako ga cijenim i poštujem i zato sam tu. Nije lako otvoriti vlastiti restoran, ali to je nešto posebno, mi želimo biti kreativni i usrećiti gosta s našim jelima. Kad ste nečiji zaposlenik, uvijek postoje neka pravila i želje, ali ovako si možete posložiti da tanjur izgleda baš onako kako vi želite.- 

Konoba Brešić od ponedjeljka, 10. travnja nudi svoje usluge svaki dan od 10 do 23 sat rekao nam je voditelj sale Davor AndrijanićU ponudi su razne tjestenine, mesna jela u umacima, specijaliteti s roštilja, pizze, salate, jela s ražnja, ispod peke a i poneki specijalitet Konobe Brešić, poput lovačkog odreska na način kuće. Konoba će nuditi i lijepi izbor vina, prvenstveno vinarije Čamak i Belja,-

Besplatna dostava, rezervacije i sve informacije na telefone: 035/550 002 i 091/948 0704.



Share |