Predavanje povodom obilježavanja Dana borbe protiv nasilja nad ženama

PKC ‘Vid Mihaljek’ (Foto: župa.gbp)

Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko – osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu organizira predavanje povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te ujedno na ovaj način želimo obilježiti trinaest godina našeg djelovanja. U okviru rada Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja poseban naglasak stavljen je na prepoznavanje i zaustavljanje nasilja u obitelji, zaštitu žrtava, rad s počiniteljima nasilja i saniranje već nastalih posljedica što nastojimo postići kroz pružanje psihološke pomoći i podrške osobama koje su izložene obiteljskom nasilju, individualno, bračno i grupno savjetovanje, psihosocijalni tretman počinitelja nasilja te provođenje edukativnih i preventivnih programa s djecom i mladima s ciljem sprječavanja nasilja i nasilničkog ponašanja u obitelji i široj društvenoj zajednici.

Savjetovalište od 2009. godine predstavlja tretmanski centar u kojem se kontinuirano provodi psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji. Ove godine nam je stoga iznimna čast što će predavanje pod nazivom “Komplementarne snažne mjere zaštite žena od nasilja u obitelji: Sigurna kuća i psihosocijalni tretman počinitelja nasilja” održati dr.sc. Dean Ajduković, jedan od autora priručnika za voditelje psihosocijalnog tretmana. Predavanje je otvoreno za stručnu i širu javnost zainteresiranu za problem nasilja u obitelji i njegovu prevenciju.

Predavanje će se održati 24. studenog 2017. godine (petak) s početkom u 11.00. sati u prostorima Katehetsko-pastoralnog centra “Vid Mihaljek” Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete na predavanju i pridružite nam se u obilježavanju te svojim aktivnim sudjelovanjem u raspravi doprinesete boljem razumijevanju ovog problema.

 Share |