Vijesti

ENERGETSKA OBNOVA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

 

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj danas je održana konferencija za novinare na kojoj je načelnik Antun Valić prezentirao projekt koji provodi Ministarstvo unutarnjih poslova pod nazivom „Energetska obnova zgrade Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske postaje Slavonski Brod, na adresi Slavonski Brod, Ivana Mažuranića 7 i 9“. Na konferenciji su bili prisutni: glavni nadzorni inženjer Dražen Leko (Alfa inženjering d.o.o.), direktorica Pronova d.o.o. Tina Ribarić, direktor Dimamix d.o.o. Branko Halajko sa suradnicom Kristinom Lovrić. 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti smanjiti godišnju potrošnju primarne i toplinske energije te emisiju CO2, čime će predmetna građevina iz trenutnog energetskog razreda G prijeći u energetski razred C.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.435.046,80 kuna s PDV-om, s tim da je kroz program energetske obnove odobreno 4.353.747,39  kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u financiranju cjelokupne investicije sudjeluje i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Predmet projekta je energetska obnova zgrade u kojoj Policijska uprava brodsko-posavska i Policijska postaja Slavonski Brod obavljaju uredsku djelatnost na adresi Ivana Mažuranića 7 i 9, u Slavonskom Brodu. Zgrada je izgrađena 1950. godine. Ukupna građevinska (bruto) površina zgrade (ETC-a) iznosi 2.675,55ma trenutni energetski razred zgrade je G. Unutar zgrade nalaze se uredski prostori, garaže, okružnica i prostorije pritvora. 

Svrha projekta je smanjiti godišnju potrošnju energije u zgradi policijske uprave i policijske postaje implementacijom mjera energetske učinkovitosti. Pokazatelji ostvarenja svrhe projekta su smanjenje godišnje potrošnje primarne energije za 229.803,38 kWh/god, odnosno 72,14%, potrošnju toplinske energije za 51,46%, a emisiju CO2 za 60,13%, čime će predmetna građevina iz trenutnog energetskog razreda G prijeći u energetski razred C.


Facebook Twitter Instagram