Vijesti

LEONI PAVLEŠIN I DAVIDU ARAČIĆU A NORMA, MARKU LIPOVCU B NORMA ZA ULAZAK U REPREZENTACIJU HRVATSKE!

Danas je u Zagrebu, na jezeru Jarun održano 1. kontrolno mjerenje kandidata za reprezentaciju Hrvatske, a naši kajakaši su postigli sjajne uspjehe. Mlada kajakašica Leona Pavlešin je nakon lošeg ulaska u novu sezonu napokon "proradila". Naime imenovana je pobjedila u obje utrke u kojima je nastupila (kajak jednosjed na 500 i na 200m) te u obje discipline ostvarila A normu za ulazak u državnu reprezentaciju.


David Aračić, naš kajakaš osvaja 2. mjesto u sve tri discipline u kojima je nastupio (kajak jednosjed na 1000, 500 i 200m). Najbolji rezultat je napravio na 500m gdje je ostvario A normu. Uz ukupno tri A norme imamo i jednu B normu koju je ostvario naš Marko Lipovac te se tako nakon 6 godina vratio u reprezentaciju Hrvatske. Marko je pobjedio u obje utrke u kojima je nastupio (kajak jednosjed na 500 i na 200m), a B normu je ostvario na 500m. Nastupili su još kajakaši Denis Folvarek i Mihael Galetović te kajakašica Antonela Orkić. Svi navedeni su pokazali napredak u odnosu na prošlu godinu.

Naš najbolji kajakaš Antun Novaković nije nastupao na ovoj kontroli, naime on je u Beogradu na kupu Srbije što je ujedno i kontrolno mjerenje za sve srpske kajakaše, a Antunu posluži kao dobra provjera.
23.04.2019 14:38:28

Facebook Twitter Instagram