Vijesti

ODRŽANA IZVANREDNA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Jučer u poslijepodnevnim satima Vukovarsko-srijemsku županiju pogodilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom. Najteže je pogođeno područje Cvelferije, Općina Drenovci te Općina Trpinja i dijelovi Grada Vukovara. Županijski centar 112 zabilježio je preko 350 poziva zabrinutih stanovnika Vukovarsko-srijemske županije. Velike štete zabilježene su u Općini Drenovci, na stambenim objektima, prometnicama, javnim objektima a najveća šteta nastala je na osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Drenovcima, gdje je olujni vjetar skinuo krov sa škole a jaka kiša natopila učionice i uništila informatičku opremu. Povodom tog nesretnog događaja kasno sinoć se hitno sastao Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Nazočne su pozdravili načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro. Sjednica je održana u Općinskoj narodnoj knjižnici u Drenovcima, a izvješća o stanju na olujom pogođenom području podnijeli su načelnik Općine Jakša Šestić, načelnik stožera civilne zaštite Općine Drenovci Boris Španić i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić. Iz izvješća nazočnih vidljivo je da je jak vjetar čupao stabla, skinuo krov sa škole u Drenovcima a kiša uništila učionice, oštećena je prometna signalizacija a dio naselja Đurići, Posavski Podgajci i Račinovci ostali su bez električne energije.

Zamjenik župana Josip Dabro pozdravio je nazočne u ime Vukovarsko-srijemske županije i ponudio pomoć županije. Apelirao je na sve službe, prije svega na HEP, Županijsku upravu za ceste i komunalna poduzeća da sve svoje kapacitete stave na raspolaganje kako bi se život u pogođenom području što prije stavio u normalu i kako bi komisije za popis šteta što prije mogle započeti sa radom. Voditelj službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić izvijestio je o velikom broju poziva prema centru 112 i velikom broju prijavljenih šteta. Nažalost izvijestio je i o 2 osobe koje su zadobile lakše tjelesne ozlijede i jednoj osobi sa teškim tjelesnim ozljedama. Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić izvijestio je da je su sve vatrogasne ekipe na terenu a u slučaju potrebe mobilizirati će se i dodatne snage i angažirati na sanaciji terena. Nakon završetka sjednice nazočni su obišli obitelji čiji su stambeni objekti najteže stradali i obećali žurnu pomoć.

 

 

Facebook Twitter Instagram