Vijesti

SUZBIJANJE ZLOUPORABE DROGA I TZV. „ULIČNE REDUKCIJE“

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje aktivni u suzbijanju zlouporabe droga, te tzv. „ulične redukcije“. U Slavonskom Brodu, u Naselju Hebrang, dana 15. veljače, oko 20 sati, policajci su pronašli i oduzeli od 21-godišnjaka 3.1 grama opojne droge speed. Dana 16. veljače, oko 22.25, u Užarevićevoj ulici u Slavonskom Brodu, kod 19-godišnjaka su pronašli i oduzeli 0,5 grama opojne droge amfetamin. Također u Slavonskom Brodu, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, oko 23.15 sati, kod mlađe muške osobe, policajci su pronašli i oduzeli više paketića sa slijedećim sadržajem: 7,7 grama opojne droge marihuana, 9 grama amfetamina, te „joint“ (težine 0,9 grama). Protiv 21-godišnjaka i mlađe muške osobe, policijski službenici podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama,  dok protiv 19-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


POLICAJCI GA UHVATILI NA „DJELU“


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 22-godišnjakom, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela krađe. Naime, policajci su dana, 15. veljače, oko 13 sati, uhvatili osumnjičenog u činjenju kaznenog djela, koji je otuđio nekoliko aluminijskih ploča sa bazena u Migalovcima. Otuđene ploče će biti vraćene vlasniku, a policija je oštećenom vlasniku uručila podatke o počinitelju, radi eventualnog podnošenja privatne tužbe. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, jer kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.


GRAĐANI ČUVAJTE SE PRIJEVARA PUTEM INTERNETA!


U petak (15. veljače), 49-godišnjak je u Postaji granične policije Vrpolje,  prijavio prijevaru putem interneta. Početkom veljače na internetu je pronašao oglas, koji je nudila tvrtka iz Švedske, u vezi prodaje radnih strojeva. Odlučio se za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka. Također putem interneta, dogovorio je način plaćanja i uplatio iznos iznad 35 tisuća eura, no u dogovorenom roku isporuke, plaćeno mu nije dostavljeno kupljeno, a više mu se nitko iz tvrtke ne javlja na pozive. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevare.


Čuvajte se prijevara putem interneta!

Policija poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta. Važno je provjeriti radi li se uistinu o tvrtki ili poduzeću, koja se bavi takvom prodajom ili se iza oglasa krije netko sa skrivenim namjerama, te na siguran način uplaćivati novac. Jedan od sigurnijih načina kupnje je neposredan kontakt i kupnja na viđeno, posebice kada se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima.

PRONEVJERA


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 43-godišnja zaposlenica trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, primala uplate korisnika za potrošnju energenata, u vremenu od 2008. do veljače 2017. godine. Zaprimljene iznose je protupravno prisvojila, oštetivši tako trgovačko društvo za iznos iznad milijun tristo tisuća kuna. Policija protiv 43-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


PROTIV SVIH PREKRŠITELJA PODNESENI OPTUŽNI PRIJEDLOZI


Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, intervenirali su u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i na području Općine Velika Kopanica zbog remećenja javnog reda i mira. U Novoj Gradiški, dana 16. veljače, oko 3.10, javni red i mir, remetio je 21-godišnjak vikom i galamom, te je također vikao i psovao na policijske službenike. Prekršitelj je zadržan u policiji na otriježnjenju (s 2.39 promila). U Slavonskom Brodu, dana 16. veljače, javni red i mir zbog psa, remetili su 75-godišnjak i 40-godišnjakinja, koji su se posvađali i međusobno udarili lopatom i kamenom, a u školi na području Općine Velika Kopanica, 45-godišnjakinja je (dana 13. veljače, oko 12 sati), psovala i vikala na učiteljicu.  Policijski službenici protiv svih prekršitelja podnose prekršajne prijave zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


SLETIO U ODVODNI KANAL


U subotu, 16. veljače, oko 0.30 sati , u blizini Velike Kopanice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer, 38-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste uslijed čega je u jednom trenutku došlo do slijetanja automobila s kolnika na travnatu površinu, a zatim i do udara vozila u odvodni kanal.  Vozaču je alko testom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2 promila. Policija protiv vozača podnosi prekršajnu prijavu mjerodavnom sudu.

TEŠKO OZLIJEĐEN PRI SLIJETANJU VOZILA


U Slavonskom Kobašu, u subotu, oko 3 sata ,dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila , da je do prometne nesreće došlo jer 22-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom nije prilagodio brzinu kretanja osobini ceste t eje u jednom trenutku došlo do zanošenja vozila, slijetanja s ceste, prevrtanja vozila i udara u odvodni kanal. Policija je također utvrdila da vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te su mu alko testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,55 promila. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć ukazana u OB „Dr. Josip Benčević“ gdje je zadržan na liječenju. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ MOTOCIKLA

U Batrini, u subotu, (16. veljače) oko 14,30 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće je došlo, jer je 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, skretao lijevo na kolni ulaz, ne propustivši 24-godišnjeg vozača motocikla, te je došlo do udara motocikla u vozilo. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći na mjestu događaja prevezen je i zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policija je utvrdila da je 24-godišnjak upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim motociklom te kategorijom vozila koja nije upisana u njegovu vozački dozvolu. Policija protiv 47-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu, a protiv motocikliste optužne prijedloge mjerodavnom sudu u Slavonskom Brodu.VOZEĆI POD UTJECAJEM ALKOHOLA UDARIO U PARKIRANI TRAKTOR I AUTOMOBIL


U Novoj Gradiški, 16. veljače, oko 16 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo jer je 32-godišnji vozač osobnog automobila novogradiških registracijskih oznaka, u jednom trenutku kotačima vozila prešao na bankinu, udario u traktor, a u nastavku kretanja u parkirani automobil koji se od udara odbio i udario u kombi. Policija je vozaču alko testom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,42 promila te protiv njega podnosi prekršajni nalog mjerodavnom sudu.ALKOHOLIZIRANI VOZAČI, VELIKA OPASNOST U PROMETU


Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu (16. veljače), oko 20 sati prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 43-godišnjak. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja automobilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,85 promila. Također, u subotu, oko 23.30 sati, u Bodegraju, policijski službenici Policijske postaje Okučani zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, policajci su utvrdili da je vozač upravljao automobilom za vrijeme zabrane upravljanja te mu alko testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,72 promila. U Bukovlju, u nedjelju (17. veljače) oko 23 sata, policijski službenici su zaustavili osobni automobil zbog vožnje nepropisnom brzinom kroz naselje. Policajci su utvrdili da vozilom upravlja 24-godišnjak bez vozačke dozvole, a alko testom mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 promil. Svi alkoholizirani vozači su odmah isključeni iz prometa, zadržani u policiji do otriježnjenja, te je policija protiv njih podnijela optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
POLICAJCI UTVRDILI I SANKCIONIRALI 421 PROMETNI PREKRŠAJ


Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 11. veljače do 17. veljače, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom te 6 prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama, od čega je 6 osoba lakše te 2 osobe teško ozlijeđene.


Policajci su u okviru preventivno represivnih aktivnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 11. veljače do 17. veljače, evidentirali 421 prometni prekršaj. Sankcionirali su 214 vozača zbog nepropisnih brzina (od čega 141 nepropisna brzina u naselju, te 73 nepropisne brzine izvan naselja). Nadalje, policajci su u prometu, u vožnji, uhvatili 28 alkoholiziranih vozača. Utvrđena su 43 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitelom tijekom upravljanja vozilom te 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.


18.02.2019 13:48:54

Facebook Twitter Instagram