Vijesti

21. Međunarodni sportski susreti invalida „Bljesak“ i Memorijal „Anto Ćavar“

Međunarodni memorijalni sportski susreti invalida svečano se obilježavaju od 3. do 5. rujna u organizaciji sportskih saveza invalida Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije te pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda.

Program se otvara 3. rujna polaganjem vijenaca za poginule branitelje i Antu Ćavara, dugogodišnjeg sportskog djelatnika u sustavu sporta osoba s invaliditetom, člana radnih tijela HPO-a i osnivača Sportskog saveza osoba s invaliditetom Brodsko-posavske županije. Isti dan bit će održano i prigodno edukativno predavanje o akciji Bljesak pred sudionicima iz inozemstva i udaljenih krajeva Hrvatske.

4. rujna predviđen je za otvaranje susreta okupljanjem svih sudionika od 9:15 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu te za početak sportskih turnira od 10:30 sati.

Četiri su turnira ovogodišnjih sportskih susreta invalida uz lokaciju njihova održavanja: košarka u kolicima (sportska dvorana Osnovne škole Dragutina Tadijanovića), sjedeća odbojka (sportska dvorana Brod u Malom Parizu), boćarski turnir (sportska dvorana Vijuš) i turnir u visećoj kuglani i pikadu (HVIDRA Slavonski Brod).

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Bljesak – Memorijal Damir Metić organizira se 15. godinu zaredom, a počinje 4. rujna u 11 sati, kada će snage odmjeravati osam timova: OKI MarsoniaZadar i Novska te ŠIOK HVIDRA Osijek, SDI Jedinstvo iz Brčkog, KSO Vukovar i Knin 95 i IOK Zavidovići.

U 19 sati slijedi zatvaranje Susreta, proglašenje pobjednika i dodjela pehara i zahvalnica.

02.09.2021 11:56:00

Facebook Twitter Instagram