Vijesti

23. Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema

 I ove godine se u našem gradu i Brodsko-posavskoj županiji održavaju programi najstarije smotre folklora BRODSKO KOLO i to 55. puta po redu. Ovogodišnji programi su započeli još 5. siječnja u Sikirevcima kada smo u vrlo lijepom programu Pučkih igrokaza uživali već šesnaestu godinu za redom.

Program koji slijedi je 23. Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „ALAJ PJEVAM I PJEVATI ZNADEM“, a održat će se 04. svibnja u Slavonskom Brodu, KKD Ivana Brlić-Mažuranić s početkom u 18,00 sati.

U ovogodišnjem programu će opet sudjelovati 16. pjevačkih skupina sa cijelog područja Slavonije Baranje i Srijema. Sve pjevačke skupine predstavljaju županije iz kojih dolaze, a izabrane su na svojim županijskim smotrama koje su predhodno održane u svim županijama.

I ovoga puta glavni organizator svih programa Brodskog kola je Folklorni ansambl Broda, a pomažu mu i Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, uz svesrdnu financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, HDS – ZAMP, te sponzora i donatora, uz napomenu organizatora da se ulaznice neće naplaćivati, ulaz u dvoranu je besplatan kao i na svim programima Brodskog kola koji se održavaju u Slavonskom Brodu.Facebook Twitter Instagram