Vijesti

26. Katarinski sajam ovoga četvrtka otvara svoja vrata

 Već mnogima tradicionalni i 26. po redu Katarinski sajam otvara svoja vrata u četvrtak, 23. studenoga 2023. godine. Tako će brojni posjetitelji, od najmlađih do nešto zrelijih generacija, uživati u prezentacijama proizvoda lokalnih OPG-ova i proizvođača sve do nedjelje, 26. studenoga 2023. godine.

Od prvoga Sajma održanog već davne 1796. godine ostale su temeljne potrebe posjetitelja za opskrbljivanje kvalitetnom zimskom robom te prigodnim proslavama i zabavama u obliku balova i koncerata koje su tada organizirali obrtnička omladina ili neko gradsko društvo. Ni danas nije mnogo drugačije, samo je lokacija izmještena, a i potrebe su prilagođene građanima. Među izlagačima moguće je pronaći brojne lokalne udruge, OPG-ove i ugostitelje koji predstavljaju svoje usluge, no bogat je ove godine i kulturno-folklorni program s nastupima Gradske limene glazbe „Željezničar“, ženskog vokalnog ansambla „Viojlice“, UKPD-a Ukrajina, školskih tamburaških sastava te brojnih kulturno-umjetničkih društava. Okosnicu kulturnog programa čini koncert Šime Jovanovca i tamburaškog sastava „Rubato“, predviđen za subotu u 19 sati u maloj dvorani SD-a „Vijuš“.

Također će se održati gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ koja priprema tradicionalna slavonska jela te „Čvarkijada i druga starinska jela“ koju će prezentirati KUD „Podvinje“ uz, dakako, mogućnost degustacije. Na platou ispred dvorane „Vijuš“ Udruženje obrtnika Slavonski Brod prezentirat će stare zanate (kovač, opančar, lončar, remenar, čipkarica), a i predviđene su edukativne dječje radionice i predstave te prezentacija dječjih rukotvorina vrtićaraca u sklopu dječjeg Katarinskog sajma. No, to je tek dio bogatog programa koji je dostupan na POVEZNICI.

20.11.2023 13:31:06

Facebook Twitter Instagram