Vijesti

'29 godina smo ponosni jer smo dio zajednice koja jedina kvalitetno može upravljati zemljom'

29. obljetnica osnivanja HDZ-a Brodsko-posavske županije svečano je obilježena sinoć u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.

Uz veliki broj uzvanika, članova, simpatizera, dužnosnika stranke, te ministara i saborskih zastupnika, Slavonski Brod posjetio je i sam premijer Andrej Plenković. Tom je prilikom podsjetio na projekte poput Luke Brod, Sveučilišta i infrastrukture, odnosno bolje prometne povezanosti naše županije na koridoru 5C kod Svilaja, ali i istaknuo svoje zadovoljstvo članovima stranke s područja naše županije- U tom pogledu drago mi je da je iz ove županije čak troje saborskih zastupnika koji su vrlo aktivni i agilni u promociji projekata, a sa županom koji je jedan od mlađih veterana u sastavu svih naših župana sjajno surađujemo već niz godina, i vjerujem da je svojim aktivnostima pridonio razvoju Brodsko-posavske županije.

Premijer se također dotaknuo i braniteljske populacije, kazavši kako su jedinstvenim Zakonom o pravima branitelja adresirali brojne probleme branitelja- Mislim da su iskoraci prepoznati i da se cijene među braniteljskom populacijom, pogotovo s obzirom na velike žrtve koje je ova županija dala za obranu Hrvatske.

Na svečanosti se prisutnima obratio Tomislav Teskera, predsjednik Zajednice utemeljetilja HDZ-a koji je sve prisutne pozdravio i podsjetio na važnost zajednice- Kao članovi HDZ-a moramo biti svjesni da u svakom trenutku predstavljamo stranku i moramo voditi računa o dignitetu i dostojanstvu. Temeljna odrednica utemeljitelja je čuvanje jedinstva u stranci, ali i prevladavanje svih podjela u društvu, zaključio je Teskera.

Predsjednik Županijskog odbora stranke Pero Ćosić kazao je kako je siguran u pobjedu na europskim izborima jer imaju kvalitetan program i jer građani 'prepoznaju da HDZ najbolje zastupa Hrvatsku u Europskom parlamentu'- Naši će europarlamentarci predstavljati malu, ali ponosnu zemlju u Europskoj uniji, brinuti se za naše interese uzimajući u obzir suživot sa drugim europskim građanima.

A na vrhncu samog programa, govor je održao i premijer podsjetivši na Projekt Slavonija i sve dosad učinjeno u mandatu ove Vlade, ali i posebno naglasivši kako upravo u Slavonski Brod stižu velika financijska sredstva putem projekata kako bi se potaknuo razvoj naše županije. 

28.02.2019 09:13:46

Facebook Twitter Instagram