Vijesti

3. Pokladno jahanje u Velikoj Kopanici okupilo oko 70 konjanika

             Brojne jahačice i jahači područja općine i okolnih gradva i sela su imali priliku uveličati 3. pokladno jahanje u Velikoj Kopanici. 27. siječanj je obilježen relativno mladom tradicionalnom manifestacijom koja je ove godine nadmašila sva očekivanja.
             Nakon okupljanja ispred društvenog doma, te blagoslova župnika Marka Gačarića jahači su krenuli u obilazak sela i postaja.  Povorka pokladnih jahača, njih 70-ak pjevajući je jahala kroz selo, najprije do 1. postaje kod domaćina obitelji Ergotić, potom do 2. postaje pred Lovačkim domom, na 3. postaji kod obitelji Radičević u Maloj Kopanici, te još dvije postaje u Velikoj Kopanici. Na svakoj su ih postaji dočekali domaćini koji su ih počastili kuhanim vinom, rakijom, kulinom, šunkom, salenjacima, masnicama, krofnama, kolačima i ostalim slavonskim specijalitetima. 

Pjesma, odlično raspoloženje, jahači svih dobi i snijeg koji je pružio poseban ugođaj svim prisutnim,  zasigurno su bili dovoljni za stvoriti slike Slavonije zauvijek urezane u pamćenje.

Kratki video sažetak pokladnog jahanja: https://www.facebook.com/radioslavonija/videos/341494553126048/?t=1

Fotografije pogledajte u galeriji....
 
29.01.2019 00:52:46

Facebook Twitter Instagram