Vijesti

30 godina od međunarodnog priznanja Hrvatske

 Premijer Andrej Plenković čestitao je građanima tridesetu obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske, a danas je ujedno i 24. obljetnica reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Prilika je to i za rezime, a premijer je naveo brojne uspjehe, ali i kazao da Vlada aktivno radi na unaprjeđenju ekonomskog i socijalnog stanja građana kako bismo dosegli standard drugih zemalja. Premijer je posebno istaknuo ustrajan duh hrvatskih građana koji su unatoč svim nedaćama kroz povijest ostali uspravne glave.

Povodom današnje obljetnice, kardinal Josip Bozanić predvodio je svetu misu na kojoj je sudjelovao državni vrh, a svoje čestitke uputili su i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

16. siječnja obilježava se i obljetnica osnutka i rada udruge HVIDR-a Slavonski Brod,  a njihov predsjednik Mato Pudić kazao je kako tim povodom u subotu polažu vijence, u nedjelju će se održati svečana sjednica, a planirano je i natjecanje u streljaštvu.

Naime, streljana je dio projekta kojim se branitelje želi uključiti u zajednicu, stoga je Pudić ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo što se brojni građani žele uključiti.

15.01.2022 10:45:06

Facebook Twitter Instagram