Vijesti

95 godina djelovanja NK Slavija iz Pleternice

 Svečanom sjednicom u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici obilježeno je 95 godina postojanja Nogometnog kluba Slavija Pleternica, a ovoj velikoj obljetnici prisustvovala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić zajedno sa ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem, predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem, predsjednikom Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Dragom Lucićem, predsjednikom NK Slavije Marinkom Markotom, gradonačelnicima grada Pleternice i Požege te ostalim uvaženim gostima i prijateljima kluba.

Marinko Markota istaknuo je kako je Slavija stabilan i dobro organiziran klub u kojemu je registrirano gotovo 200 igrača u osam kategorija, a svaka kategorija ima zasebnog trenera koji su školovani i licencirani za svoj posao.

„Naš najveći potencijal su ljudi, od igrača do uprave. Sva financijska ulaganja provodimo uz pomoć Grada Pleternice koji nam je potpora, a na čelu su ljudi koji razumiju problematiku i vole ovaj klub. Rijetko se koja sredina može podičiti s klubom koji obilježava 95 godina postojanja i ponosni smo na takav jubilej.“ – rekao je predsjednik NK „Slavije“.

„Slavija je institucija, brend te ponos Grada Pleternice i naše Županije, klub koji kontinuirano i uspješno radi.“ – naglasila je županica Antonija Jozić čestitavši klubu na ovoj velikoj obljetnici.

„Također, čestitam vam i na odluci da se ide u infrastrukturna ulaganja i pokušaj da se s mlađim kategorijama izgradi ono što nam svima treba, a to su mladi, zdravi i uspješni ljudi, ali i budući klupski igrači.“ – rekla je županica te zahvalila svima koji su bili na čelu Slavije i onima koji su učinili da Slavija danas proslavi 95. rođendan te ima 150 djece koja treniraju na sportskom terenu.

Za doprinos u radu Nogometnog kluba Slavije, zahvalnice su uručene ministru Aladroviću, županici Jozić, gradonačelnici Šarić, Dragi Luciću te Marijanu Kustiću.

23.11.2021 17:28:00

Facebook Twitter Instagram