Vijesti

Adrijana Jurić i Matej Skuzin najbolji sportaši Požege u 2018. godini

U Gradskom kazalištu Požega sinoć je održana svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2018. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga klubova članica Saveza.

 

Najbolji sportaš grada je Matej Skuzin (Brdsko biciklistički klub Požega), a najbolja sportašica je Adrijana Jurić (Twirling klub Požega). Najbolja muška sportska udruga je Moto klub Požega Promet dok je najbolja ženska sportska udruga ponovno Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Za najbolje trenere u 2018. godini izabrani su Petar Bosanac (Streljački klub Požega), Antonio Furić (Fitness klub Play), Robert Međugorac (Powerlifting klub Body Art) i Anto Šunjo (Odbojkaški klub Sokol). Za najboljeg veterana izabran je Josip Pavić (Brdsko biciklistički klub Požega). Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2018. godinu jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Za udrugu dobio ga je Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea. Pojedinačni trofej dodijeljen je Marini Mihelčić, dugogodišnjoj sportskoj radnici, utemeljiteljici požeških gradskih mažoretkinja i predsjednici Twirling kluba Požega i Hrvatskog twirling saveza. Marina Mihelčić aktivna je u požeškom sportu punih 35 godina. Na proglašenju su također nagrađeni perspektivni sportaši, najbolji kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke kao i najbolji sportaši i udruge s invaliditetom. Trofej za fair play dobio je Boćarski klub nada.

 

Prije početka svečane dodjele održana je minuta šutne za sve preminule sportaše, a nakon toga se sportašima i nazočnim gostima obratio predsjednik Saveza Nino Abramović koji je pozdravio gradonačelnika Darka Puljašića i ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Požega Antu Brkića, kao i nazočne sportaše i sportske djelatnike. Zahvalio se Gradskom kazalištu i Glazbenoj školi što već godinama pomažu u organizaciji ove priredbe.

Predsjednik Abramović je u svom govoru istaknuo da je ovo već 52. izbor najboljih požeških sportaša u organizaciji Požeškog športskog saveza koji je kao krovna organizacija sporta u Požegi i ove godine pozvala sve klubove i udruge kojih ima 76 s više od 2000 natjecatelja da predlože i pošalju nominirane kandidate s ostvarenim rezultatima. Nakon prikupljanja svih podataka djelatnici saveza su pregledali i posložili kandidate, a onda se bodovanjem došlo do pobjednika. Bodovanje je sukladno pravilniku vezano uz uspjeh svakog od kandidata, ali i povezano s brojem sportaša u određenoj vrsti sporta koji su registrirani u Republici Hrvatskoj. Naglasio je da su Grad Požega i Požeški Športski Savez kao nositelj projekta prošle godine aplicirali i dobili sredstva Europske unije, koja se kroz projekt „Zajedno za sve“ trenutno provodi, a radi se o uključivanju sportaša i osoba s invaliditetom kroz sport i sportske udruge u što kvalitetniji život. Ovdje se radi o primjerice prilaznoj rampi za bazen koja treba biti osposobljena ovog ljeta ili o posebnim verzijama opreme za boćanje ili pikado gdje naši sportaši s invaliditetom uvijek imaju puno uspjeha.

 

Nakon predsjednika Abramovića nazočnima se u kratkom govoru obratio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je pozdravio sve nazočne rekavši da mu je drago da je među najboljim požeškim sportašima koji su najbolja promocija našeg grada. Istaknuo je kako Grad Požega 6 posto svog izvornog proračuna daje za sport. Dodao je da je proteklih godina uređen model financiranja sporta, a da Grad sada preko ljudi koji vode Požeški športski savez radi na postavljanju sustava kojim bi sport još napredovao i postizao bolje rezultate. Nada se da će se naši mladi vraćati u svoj grad po završetku fakulteta, a da će i pojedini mladi sportaši ostvariti svoj san i postati profesionalni vrhunski sportaši, a da svi mi moramo pomoći da se ti snovi ostvare.

 

Laureatima su priznanja dodijelili gradonačelnik Darko Puljašić, predsjednik Saveza Nino Abramović, dopredsjednik Tomislav Čabraja te članovi Izvršnog odbora Igor Krizmanić i Dinko Zima. Za glazbeni dio programa bili su zaduženi učenici Glazbene škole Požega, a program je vodio Slavenko Čuljak, novinar Radia Vallis Aurea. Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša u emotivnom govoru zahvalila se Marina Mihelčić, dobitnica Trofeja Požeškog športskog saveza.

 

Izvor: Sportalo.hr

13.02.2019 19:12:26

Facebook Twitter Instagram