Vijesti

Aeroklub Brod demantira glasine da se zatvara aerodrom na Jelasu

 Povodom pisma objavljenog na jednom od lokalnih portala  iz pera osobe koja se predstavila kao prijatelj kluba, a navodno je htjela upozoriti javnost na skoro gašenje aerodroma na Jelasu, reagirao je i sam Aeroklub Brod. Medijima su uputili demanti, koji donosimo u nastavku:

 

Poštovani sugrađani i prijatelji,

Ovaj puta Vam se obraćamo u ime svih članova Aerokluba „Brod“ iz Slavonskog Broda, kako bi pravovremeno demantirali članak objavljen dana 28. studenog 2018. godine na Internet portalu „SBonline“, pod naslovom „Grad ukida aerodrom na Jelasu, time vjerovatno prestaje s radom i Aeroklub Brod???“   (ovo je citat-ispričavamo se zbog gramatičke pogreške autora). Istinit je jedino dio članka koji govori o tome da Grad Slavonski Brod neće isplatiti novčana sredstva za osobni dohodak ravnatelja aerodroma te da stavka nije niti uvrštena u prijedlog proračuna za 2019. godinu.

Ovim putem napominjemo da grad nije ništa tom prilikom ukinuo, jer novčana sredstva za ravnatelja aerodroma nisu nikad niti isplaćivana od strane gradske uprave. Pogotovo nije točno da „gradska uprava ukida aerodrom“, jer otvaranje/zatvaranje aerodroma nije pod nadležnošću gradske uprave, već Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i Hrvatske kontrole zračne plovidbe koji temeljem izvršenog uvida i evaluacije dostavljene dokumentacije i traženih podataka provode registraciju aerodroma, vrše kategorizaciju temeljem dostavljene dokumentacije i pregledom stanja na terenu te u konačnici imenuju i ovlašćuju operatere aerodroma, što je u slučaju aerodroma „Jelas A1 LDOR“, Aeroklub „Brod“ iz Slavonskog Broda.

Također je točno da naš aeroklub u kontinuitetu djeluje već gotovo 85 godina (uz kraće prekide tijekom II. svj. rata, kao i Domovinskog rata), ali nikako nije točno da „ta tradicija prestaje“ jer klub nema profesionalnog ravnatelja.

Aeroklub svoj kontinuirani rad temelji na zalaganju članstva, prijatelja i simpatizera, a financira se djelomično sredstvima prikupljenim od članarina, manjih donacija članova i građana, kao i pravnih osoba, temeljem potpisanih ugovora o sponzorstvima te sredstvima dodijeljenim od strane jedinica lokalne samouprave kroz naše članstvo u Zajednici tehničke kulture. Posebno se pomaže rad s djecom i mladima kroz modelarske radionice i natjecanja, koji se djelomično financiraju od strane Hrvatskog zrakoplovnog saveza.

Također za svoj uspješan rad i djelovanje zahvaljujemo Gradu Slavonskom Brodu koji je prepoznao naš rad, trud i zalaganje kroz financiranje projekata temeljem raspisanih natječaja, kao i Županiji brodsko-posavskoj koji djelovanje pomažu kroz povremenu novčanu pomoć i potporu.

O provođenju projekata smo već ranije upoznali javnost putem raznih medija, a svima je poznata naša suradnja s udrugom invalida „Loco Moto“ iz Slavonskog Broda, koji su sa nama proveli prekrasne ljetne vikende u zajedničkom druženju kroz terapijske letove, koje je također gotovo u cijelosti financijski podržao Grad Slavonski Brod, jednako kao i naš projekt „Jedriličarske škole za nadarene učenike slabijeg imovinskog stanja“, koja je uspješno provedena i dovršena sredstvima dodijeljenim od strane Grada Slavonskog Broda.

Više podataka o provedenim projektima potražite na našim stranicama https://www.facebook.com/aeroklubrod/ ili na www.ak-brod.hr.

Cjelokupnu javnost uvjeravamo da će i dalje imati prilike vidjeti razne zrakoplove iznad našeg grada i Županije, nećemo posustati niti prekinuti naš rad i tradiciju te i ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na druženju i letenju kada to dozvoljavaju vremenske prilike i obećavamo neponovljiv doživljaj koji će svi pamtiti.

Kao i uvijek, rado ćemo vas dočekati, upoznati sa našim radom, s našim vrijednim članovima, našim zrakoplovima i našim aerodromom na kojeg smo veoma ponosni.

S poštovanjem, članovi Aerokluba „Brod“.

Facebook Twitter Instagram