Vijesti

Akademska glazbenica Zrinka Posavec otvara 31. Brodsko ljeto

Programi 31. Brodskog glazbenog ljeta najavljeni su na medijskoj konferenciji u prostorima brodske Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić. Ukupno ih je 14 ove godine, zbog aktualne situacije kreću nešto kasnije no inače, a održavat će se na otvorenom prostoru, platou pored same Kazališno koncertne dvorane, no i u Tvrđavi te Franjevačkom samostanu. Pri organizaciji računa se vodilo i o broju članova ansambala, uz iznimke nastupa Ansambla Lado, i skupine Ethno Croatia On The Road. 

Sve počinje 18. lipnja koncertom akademske glazbenice Zrinke Posavec,interpretatorice starogradskih pjesama i sevdalinki, a nastavlja se tri dana kasnije, proslavom Svjetskog dana glazbe, i ukupno tri programa u jednoj večeri.

Od ostalih koncerata izdvajamo Gudački kvartet Rucner, okupljanje brodskih glazbenih udruga, Ansambl za ranu glazbu Responsorium, već spomenuti Lado, Elvis Stanić Group, a posebno zanimljivo bit će u Tvrđavi gdje će nas glazenim umijećem počastiti brodski bend Barb and The June.  

Sudar Percussion trio na platou pored Dvorane zatvorit će 19. srpnja 31. Brodsko glazbeno ljeto, rekla je ravnateljica KKD IBM Sanja Nuhanović.

Mjesec dana sjajne glazbe koja će razveseliti Brođane i njihove goste na konferenciji za novinare je najavio i zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Andrić, kazavši kako će svi ovogodišnji programi biti besplatni, a podršku u svakom smislu je pružio i Grad Slavonski Brod.. 

09.06.2020 13:23:00

Facebook Twitter Instagram