Vijesti

Akcije natjecateljskog karaktera Turističke zajednice

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i ove godine tijekom proljetnih mjeseci provodi tradicionalne akcije natjecateljskog karaktera, u sklopu kojih bira najbolji gradski restoran i bar te najljepši gradski balkon, prozor,  pretkućnicu i terasu ugostiteljskih objekata.

U komisiji  za izbor najboljeg gradskog restorana  su kao i prethodnih godina, uz predstavnika Turističke zajednice grada,  i predstavnici Gospodarske i Obrtničke komore te novinari.

 Kao i do sada ocjenjivat će se dojam i autohtonost prostora, izbor i autohtonost jela, izbor pića, posluga, ljubaznost osoblja, urednost sanitarija, cijene pića i napitaka te mogućnost plaćanja, radno vrijeme, parkirališni prostor i informativno – propagandni materijal o objektu.

U komisiji za izbor najboljeg gradskog bara su, uz predstavnike Turističke zajednice grada i Obrtničke komore, i novinari, kao i učenici i studenti gradskih srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova.

Ocjenjivanje će se vršiti  sukladno prethodno utvrđenim kriterijima među kojima su ljubaznost i izgled osoblja, ambijentalnost, vizualnost i urednost prostora, urednost sanitarnog čvora, glazba, asortiman i cijene te prozračnost prostora.

U sklopu akcija natjecateljskog karaktera  birat će se i najljepši gradski balkon, prozor, pretkućnica i terasa ugostiteljskog objekta kao i najljepša gradska ulica, , uz opasku da su članovi ove komisije, uz predstavnika Turističke zajednice, i brodski ekolozi.

Kako gore navedena komisija u obilazak gradskih ulica i kvartova kreće u drugoj polovici lipnja,  Turistička zajednica poziva sve građane grada te vlasnike terasa ugostiteljskih objekata da urede balkone, pretkućnice i prozore odnosno okoliš ugostiteljskih objekata te da iste kandidiraju na broj telefona Turističko-informativnog centra  203 696, svaki dan u intervalu od 10,00 do 17,00 sati, najkasnije do subote, 15. lipnja 2019., uz napomenu da će se , kao i do sada, ocjenjivati osnovni dojam, posebnost, originalnost, ambijentalnost i uloženi trud.

Svečana dodjela diploma najuspješnijima u akcijama natjecateljskog karaktera koje provodi Turistička zajednica u cilju  razvijanja natjecateljskog duha pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost odnosno u cilju razvoja ekološke svijesti pojedinaca bit će  organizirana tijekom prve polovice srpnja 2019.
Facebook Twitter Instagram