Vijesti

Aktivnosti TZ BPŽ

Projekt "OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA"  na inicijativu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koju smo započeli u rujnu  a koja uključuje 13 ugostiteljskih objekata s područja županije,  uspješno  priveden kraju. Realizacija I faze projekta, u kojem će za nositelje standarda Okusi graničarskog posavlja izrađeni  jelovnici s ponudom tradicionalne hrane, promotivni materijali, table, a njihova ponuda postaviti će se na Internet stranicu www.okusi.hr,. Završetak I faze planirana je do kraja studenog što je i realizirano. Cjelokupni projekt financira Turistička zajednica Brodsko - posavske županije. 

Sadržaj projekta je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nosioca standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije. 

Budući da je gastronomija važan dio identiteta pojedinoga kraja, ali i činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, razvijen  je  projekt Okusi Hrvatske tradicije. Odlučili smo se za naziv ""Okusi "- graničarskog posavlja" imajući u vidu našu povijest, tradiciju i ulogu našega  kraja tijekom povijesti.  

 

Turistička zajednica će i u narednom periodu nastaviti na provedbi ovoga projekta. U 2018.g. u planu je unapređenja  daljnja standardizacija restorana,  unaprjeđenja turističke ponude i brendiranje autohtonih jela .

 

Facebook Twitter Instagram