Vijesti

ALFE ODLIČNE NA PRVENSTVU HRVATSKE U TRADICIONALNOM ITF TAEKWONDOU

 

Nakon što se HTITS izborio za priznanje ITF Taekwon-doa kao sporta i dobivanje nomenklature od HOO-a održano je prvo Prvenstvo Hrvatske 19. ožujka 2022. godine u Medulinu. Prvenstvo se održalo u dvije discipline, forme i borbe. 

Brodske Alfe su nastupile u nešto manjem sastavu od planiranog zbog ozljeda i bolesti. Za Medulin su išli dva seniora i dva juniora sa svojim trenerima Tomislavom i Robertom Katušićem te osvojili četiri zlatne i jednu srebrnu medalju.

LEON ŽAJGAR – 1. mjesto forme crveni pojas junior. Odlično odrađuje forme i dosta uvjerljivo osvaja naslov. Za ovaj uspjeh sigurno su zaslužni i dodatni treninzi na koje je dolazio da bi se što bolje pripremio za ovu disciplinu. Leon odlično radi i borbe. Ovdje se mora priznati da je finalna borba bila vrlo izjednačena i u zadnjim sekundama dolazi do minimalne prednosti i 1. mjesta.

STJEPAN ANDRIĆ – 2. mjesto borbe +75 kg junior. Stjepan kao i uvijek srčano kreće u svoje borbe. U polufinalu u prvoj rundi stječe prednost dok u drugoj rundi tu prednost održava i pobjeđuje. U finalu odlično se drži do kraja prve runde kada prima jedan udarac i usporava ga što koristi protivnik u drugoj rundi i zasluženo pobjeđuje.

MATEJ ARAČIĆ -  1. mjesto forme zeleni pojas. Matej kojem je prioritetna disciplina forme odrađuje odlično formu i osvaja naslov državnog prvaka.

KRISTIJAN KATUŠIĆ – 1. mjesto borbe -71 kg senior. Možda jedna od  najkvalitetnijih kategorija na prvenstvu. Polufinalna borba bodovno izjednačena do samog kraja prve runde. U drugoj rundi Kristijan povećava pritisak i odvodi borbu u svoju korist. Finale poznati i odličan borac tako da se od prve sekunde kreće vrlo žestoko i bez kalkulacija do samog kraja ali na kraju Kristijan stiže do titule prvaka. Nakon osvojenog prvog mjesta u Prnjavoru prošlog vikenda i osvajanja naslova državnog prvaka dobra je najava njegovog nastupa u reprezentaciji HTITS-a na Europskom Prvenstvu u Poreču koji kreće idući vikend. 


21.03.2022 16:20:08

Facebook Twitter Instagram