Vijesti

Barakude bolje od Njemačke na brodskim bazenima

Hrvatska seniorska vaterpolska reprezentacija Hrvatske sinoć je po prvi put nastupila u Slavonskom Brodu. U posljednjem kolu Svjetske lige, na prepunom plivalištu Vijuš Barakude su uvjerljivo svladale Njemačku, rezultatom 14:8. Izbornik Tucak je u Brod doveo kombiniranu postavu odnosno u momčadi su bila šestorica igrača s Europa kupa. Sasvim shvatljivo jer valjalo je igrače odmoriti koliko god se može nakon napornog turnira koji je u Rijeci završio minule nedjelje, a već u petak u Dubrovniku počinje Final Four Triglav lige na kojem nastupaju lak tri naša kluba - Jug CO, Mladost i Jadran. Na dan utakmice slobodno je dobio i branič Hrvoje Benić budući da je postao otac. Uz sve to, Barakude su još ranije osvojile prvo mjesto u B skupini Svjetske lige i plasman na završni turnir Svjetske lige, vjerojatno u Rusiji.

Uostalom, nakon 10. minute ili početkom druge dionice ponovo je suparnik 'slomljen'. Fatović je nastavio s 'riječkim običajem' odnosno 'utrpavši' čak tri gola. Jedan s desnog vanjskog, drugi pak s lijevog vanjskog i to lobom... Ovaj dečko zadivljuje svakom novom utakmicom. Još su po gol pridodali Čagalj izvana, te Vrlić s 2 metra i to je laganih 5:0. Nijemci su prvi gol postigli tek u 12. minuti zaslugom van der Boscha (5:1).

Jučerašnja utakmica bila je prilika za nametanje, oprobavanje velikog broja mlađih igrača sa šireg popisa, te je u tom pogledu Tucku morala priuštiti samo slatke brige. U Brodu su debitantske minute za seniore odigrali recimo Lovre Miloš koji se u prosincu 2017. vratio sa studija u SAD, pa mladi dečko odrastao u Beču Matias Biljaka, a veću su minutažu iznova dobili centar, ljevak Luka Lozina, pa Marino Čagalj. Još kada spomenemo da jučer nije bilo Rine Burića (Mornar BS), da je centar Krapić povratnik tek nakon puknuća bubnjića... Hrvatska ima sjajnu širinu i budućnost. Brođani su tomu svjedočili jučer.

Barakude će u lov na trofej Svjetske lige na završnom turniru u Rusiji od 18. do 23. lipnja.

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija