Vijesti

Bjelica uoči Dinama; Vjerujem u našu pobjedu

 Odradio je Nenad Bjelica konferenciju za novinare uoči velikog derbija s Dinamom. Izvijestio je ovaj puta brojnije predstavnike medija da Caro i Gutieri neće biti u stanju pomoći momčadi u srijedu (20,30), a jasno je da neće biti ni kartoniranog Jugovića. Što se same pripreme za utakmicu tiče, naš je trener istaknuo:  

Pripremamo se kao i za svakog drugog protivnika, ništa posebno. Kao i moji igrači, motiviran sam pobijediti, a je li to protiv Slaven Belupa, Hajduka ili Dinama i nema velike razlike. Jasno da su bodovi vrlo važni, ali ništa neće biti riješeno nakon derbija jer ćemo morati pobjeđivati i poslije srijede. Uopće ne opterećujemo ekipu s nečim posebnim, želim da se dečki fokusiraju na svoje zadatke i daju svoj maksimum. Igramo protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj koja je ostvarila povijesni rezultat Dinama u Europi, međutim, prethodne utakmice koje smo odigrali s Dinamom su pokazale da se s njima možemo nositi. Vjerujem da ćemo i sutra biti na visini zadatka i doći do tri nova boda.

I Osijek je moćan i jako dobar!

Činjenica je da je Osijek u proteklom razdoblju bio manje „izrauban“ rasporedom nastupa u odnosu na Modre koji su, uspješno igrajući Europu, imali vrlo zgusnut raspored…

Svježiji smo od njih, to je sigurno. Oni su imali europske utakmice i neke zaostatke iz HNL-a, ali Dinamo ima širok kadar i velike mogućnosti rotacije tako da u ovih 90 minuta to nije naša prednost. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, vjerujem sa sretnim završetkom za nas. Vjerujem da ćemo se prezentirati dobrom igrom, agresivnošću, disciplinom, kao što vjerujem i da možemo biti bolji od njih. Osijek je isto moćan, jako dobar, u odličnoj seriji i s puno samopouzdanja. Ne vidim nijedan razloga zbog čega i ovaj puta ne bismo pokazali pravo lice, kao što je prije nekoliko dana bilo u Splitu.

Navijači su uvijek bili uz Klub

Naravno da je svima žao što neće biti publike na tribinama, no svi u osječkoj svlačionici osjećaju taj navijački puls, što je potvrdio i Bjelica:

Preko društvenih mreža se puno toga može iščitati kakva je atmosfera u gradu, no to su navijači koji su uvijek bili uz Klub, u teška vremena kao i sada. „Kohorti“ čestitamo rođendan i vjerujem da ćemo im, nakon Splita, biti u stanju priuštiti još jednu lijepu čestitku. Sastav? Neće se puno mijenjati u odnosu na Hajduk, nema ni razloga za tim. Imat ćemo 11 spremnih na terenu i devetoricu na klupi, odlučnih dati sve za momčad. Koga god da stavim ne mogu pogriješiti, vjerujem u svakoga od njih. Svi dišu kao jedan i nadam se pobjedi.

Detalji ponovno mogu presuditi

Dinamo je u posljednjem međusobnom ogledu slavio s 1:0, a iz novinarskih redova bilo je pitanje je li osječki kormilar izvukao određene pouke i nešto više naučio iz tog poraza?

Dinamo je tada bio bitno bolji u prvom poluvremenu, a mi smo u nastavku imali nekoliko lijepih šansi da izjednačimo. Prije toga smo ih pobijedili u Osijeku, kada su oni propustili neke prilike, dok smo mi dvije iskoristili. Detalji ponovno mogu presuditi. A naši rezultati nakon gostovanja u Zagrebu pokazuju da smo puno toga naučili iz maksimirskog dvoboja. Jedni i drugi imamo mnoštvo teških utakmica do kraja prvenstva, idemo i dalje jednu po jednu.

Press konferenciju pogledajte ovdje.

20.04.2021 17:24:33

Facebook Twitter Instagram