Vijesti

Bjelica: Najvažnije je zabiti tri više nego CSKA

izvor: NK OSIJEK 

Bijelo-plavi u četvrtak od 21 sat i 15 minuta traže nastavak svojih europskih snova i preokret rezultata iz Sofije odakle smo se vratili s dva pogotka zaostatka. Računica je jednostavna, pobjeda s dva pogotka razlike Osijeku nosi produžetke, tri donose prolaz pa momčad Nenada Bjelice nema što kalkulirati.

U utakmicu idemo s velikim optimizmom, u Bugarskoj nismo bili na svojoj razini iz prošle i ove sezone pa vjerujem da ćemo u ovom uzvratu pokazati svoje pravo lice.

Poruka je jasna, bez obzira što Bijelo-plavi dolaze iz zahtjevnog rasporeda gostovanja i putovanja koja sa sobom nose neke posljedice. Tako Fiolić i Topčagić zbog mišićnih problema neće biti na raspolaganju za uzvratni euro ispit.

Zadovoljni ulaskom u sezonu

Prvog dana sam rekao da ne očekujete utakmice da će suparnik imati šest prilika po utakmici a mi deset, to moje momčadi nisu. Volim organiziranu igru, s puno discipline, agresivnosti i žrtve u fazi obrane. Te utakmice donose možda na oko slabiju igru, ali za mene nije slaba utakmica kada suparnik ima jedan ili niti jedan udarac prema golu a mi stvorimo pet, šest prilika, ja to malo drugačije analiziram nego navijači. Sigurno može bolje, vjerujem da ćemo i igrati bolje, ali generalno moramo biti zadovoljni ulaskom u sezonu jer smo izbacili dobru poljsku momčad, u HNL-u startali bolje nego ikada u povijesti…

Ne treba posebna motivacija

Bjelica je nastavio…

Svjesni smo kako smo odigrali u Bugarskoj, da to nije naše pravo lice i da će svaki od igrača biti spreman dati svoj maksimum. Za ovakvu utakmicu ne treba posebna motivacija, znamo da nam igra pozitivan rezultat s dva, tri pogotka razlike, tako ćemo ući u utakmicu, svaki od naših igrača i mi u stožeru spremni smo dati maksimum, ići u kost od prve sekunde i poboljšati rezultat. Imamo kvalitetu za to, volju, fizički smo spremni za sve napore jedne ovakve utakmice.

Trener Bijelo-plavih imao je i poruku za kraj.

Utakmica traje 90 ili 120 minuta, dva pogotka možete postići u zadnjih 15 minuta i otići u produžetke. Ne smijemo gubiti glavu niti u jednom trenutku, možemo neopterećeni ući u utakmicu i ići po pobjedu, a hoćemo li postići rani pogodak ili će to biti na kraju manje je bitno, najvažnije je da postignemo tri pogotka više nego oni. CSKA mi se ne čini kao bunkeraška momčad, imaju vrhunsku kvalitetu u ofenzivi i ne vjerujem da će gledati samo kako da se obrane.

 

 

11.08.2021 16:13:03

Facebook Twitter Instagram