Vijesti

Bjelica: NIje bilo dobro ali imamo tri boda

Osijek je u subotu minimalno, s 1:0 svladao ekipu Istre, no trener osječke momčadi Nenad Bjelica nije bio oduševljen igrom, piše portal NK Osijeka: 

Najvažnija su tri boda. Sigurno da način kako smo došli do njih nije bio najljepši, no pobijedili smo. Još jednom se pokazalo da protiv momčadi koje se dobro i organizirano brane jako teško pronalazimo put do gola. Isto je bilo protiv Varaždina i Šibenika, pa evo i danas. Praktički smo momčadi iz vrha ljestvice uvjerljivije pobjeđivali nego one iz donjeg dijela. Imali smo dosta indisponiranih pojedinaca, nekako smo loše ušli u utakmici, bili spori u reakcijama i bez lopte i s njom. Činjenica je da je ovo bila jedna od naših najslabijih utakmica otkako sam  preuzeo Osijek, istaknuo je Bjelica.

Moramo biti na puno višoj razini

U nekoliko navrata šef je glasno podviknuo kako bi „razdrmao“ svoje igrače koji, bilo je očito, baš i nisu imali svoj dan.

Moraš reagirati kada vidiš da momčad nije dobra, kada ima lošu energiju. Pokušao sam ih razbuditi, baš kada sam podviknuo došlo je do jedanaesterca. Kažem, moramo igrati na puno višoj razini, ako ništa drugo, moramo pokazati više agresivnosti.

Morali smo spomenuti i Ivicu Ivušića koji se prometnuo u najboljeg igrača utakmice i još jednom potvrdio svoje vratarske kvalitete.

Ivušić je jako dugo na visokoj razini, ovo mu je već deseta utakmica bez primljenog gola. U odnosu na sve druge vratare ima najbolju statistiku. On je za nas vrlo, vrlo važan, a vrijeme će pokazati hoće li dobiti prigodu biti među tri vratara koji se pozivaju našu najbolju reprezentacijzu. Sigurno je da pokazuje reprezentativnu formu.

Najviše toga ovisi o nama

Već u utorak je nova prvenstvena utakmica i to opet u Gradskom vrtu. Protivnik je Slaven Belupo koji je, također, neugodan i dobro posložen, u što nema dvojbe.

To je isto ekipa koja igra slično kao Istra u sustavu 3-5-2, standardno se postavljaju tako. Vidjet ćemo hoće li sada nešto mijenjati, no dobra su momčad koja ima puno kvalitete, dobre napadače i vezne igrače. Međutim, puno toga, zapravo najviše ovisi o nama i našoj ambiciji za pobijediti utakmicu i da u njoj damo svoj maksimum.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.

 

31.01.2021 08:01:33

Facebook Twitter Instagram