Vijesti

Brođani sjajni na Splitskom polumaratonu

U nedjelju, 24. veljače u ‘najlipšem gradu na svitu’’ Splitu, odražao se 19. Splitski polumaraton, na kojem je nastupilo oko 2500 trkača iz 40 zemalja, a među njima se našlo I 50-ak Brođana iz Saucony Akademije trčanja i Ultramaraton kluba Mazator.

Vesela ekipa brodskih trkača Mazatora još jednom je pokazala kako su ambasadori našeg grada. Osim toga ostvarili su sjajne rezultate te popravili svoje osobne rekorde na polumaratonskog distanci.  Koliko je trčanje prekrasan sport i aktivnost pokazuju najmlađi članovi novog atletskog kluba u gradu, Ultramaraton kluba Mazator, koji su nastupili na utrci Trofej Slobodne Dalmacije dužine 5km. Vrijedno i marljivo trenirali su cijelu zimu i ova utrka i medalja su im je poticaj za daljnje treninge, a nadamo se još više njihovim vršnjacima kojima predlažu bavljanje trčanjem zbog dobrog društva i pozitivnog osjećaja nakon svakog treninga. Korina Fajdić, Nika Galić i Fran Jelić, uz ostale male Mazatore, kako ih treneri odmilja zovu, svakako biti budućnost kluba, sporta i brodske atletike. 

Mazatorima (i onima koji će to postati) ovo je bio posljednji test prije odlaska na Barcelona maraton za manje od dva tjedna gdje će po drugi, treći, a neki i prvi puta istrčati maraton. Brojka od šesnaest Brođana koji idu u Barcelonu još jednom potvrđuje činjenicu kako je trćčanje u Slavonskom Brodu sve masovnije  I kako trkači postaju ambasadori našeg grada. 

Od značajnih rezultata trebamo spomenuti fenomenalnu Ines Jozić koji je zauzela treće mjesto (sedmo ukupno) od hrvatskih trkačica, a u njenom drušvu našla se i svjetska prvakinja na 100km Nikolina Šustić koja je zauzela prvo mjesto od Hrvatica. Uvijek skromna i nasmijana, Ines je rekla kako se nije umorila i time je potvrdila da će biti sjajna trkačica jer su pred njom najbolje trkačke godne. Ines je utrku odradila za 1:24:01h, a minutu iza nje je stigao brodski ultramaratonac Antonio Arbanas kojem je ovo trening utrka za nastup na prvenstvu Hrvatske u trailu na 110km u travnju. 

Sjajna suradnja i organizacija Atletskog kluba Marjan i grada Splita osvojila je brodske trkače koji su najavili nastup na jubilarnog 20. Polumaratonu i sljedeće godine, a neki od njih će se okušati i na 1.Splitskom Maratonu.

Pratite ih na facebook stranici Ultramaraton klub Mazator!

25.02.2019 12:47:18

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija