Vijesti

Brođanin Gabrijel Veočić u osmini finala SP u Beogradu

Tekst i foto: Hrvatski boksački savez web 

Gabrijel Veočić (20), hrvatski prvak u srednjoj kategoriji (do 75 kg) izborio je drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u boksu u Beogradu i plasirao se među 16 najboljih, u osminu finala! 

Veočić je prvi hrvatski boksač koji je s dvije pobjede izborio osminu finala i drugi među 16 najboljih – Damir Plantić u teškoj kategoriji do 86 kg borit će se u nedjelju poslijepodne, 31. listopada prvi od Hrvata za prolazak u četvrtfinale protiv Belgijca Victora Schelstraetera. 

Mladi Brođanin nakon Meksikanca Martineza u 1. kolu, svladao je uvjerljivo u susjedskom okršaju Lea Cvitanovića, reprezentativca BiH iz Bijeljine. Dvadesetogodišnji Brođanin, debitant na Svjetskom prvenstvu boksao je stilom iskusnog rutinera i majstorski odradio drugi meč na SP-u u Beogradu! Gabrijel je rekao nakon meča:“Zadovoljan sam kako sam odradio meč, jer odvijalo se sve prema našim zamislima. U osmini finala očekuje me Škot i pripremit ćemo sve da svladam i njega i uđem među osam najboljih na svijetu”.

Sve čestitke Gabrijelu i njegovom tati i treneru iz BK Brod Peri Veočiću.

Veočić će u osmini finala, u ponedjeljak 1. studenoga boksati protiv Škota Sama Hickeya koji je podijeljenom odlukom 3:2 prošao Bugarina Ramija Kiwana.

31.10.2021 07:46:00

Facebook Twitter Instagram