Vijesti

Brođanka Dora Bašić i službeno vrhunska sportašica s invaliditetom

 Boćarski klub „Dan” za osobe s invaliditetom Slavonski Brod od 12. - 13.03.2022. godine u Zagrebu sudjelovao je na prvom prvenstvenom turniru prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. 

Dora Bašić u BC1 kategoriji osvojila osvojila je prvo mjesto, ona je reprezentativka i 6. igračica svijeta u svojoj kategoriji.

Dora je u veljači od Hrvatskog paraolimpijskog odbora dobila rješenje o kategorizaciji sportaša s invaliditetom Republike Hrvatske te je ušla u 2. kategoriju vrhunske sportašice s invaliditetom u paraboćanju. Status vrhunske sportašice dobila je na temelju četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u Sevilli koje se održavalo u studenom prošle godine.

Sada se nada i vjeruje većoj podršci lokalne i državne uprave. Podrška joj je potrebna za nove licencirane boće, dvoranu za treniranje i sve ono što je potrebno vrhunskoj sportašici.

Sljedeća natjecanja koja na koje Dora ide su World Boccia Intercontinental Challenger, koji će se od 2. do 10 travnja održati u Zagrebu, kao i Svjetski kup u Rio de Janeiru.

Iz Boćarskog kluba Dan zahvaljuju sportskom savezu invalida grada i županije, osobnim asistentima i volonterima.

16.03.2022 16:22:39

Facebook Twitter Instagram