Vijesti

Brođanka Ivona Riđan druga na Mastersu u Zagrebu

Ovogodišnji domaćin završnog turnira Hrvatske MASTERS 13, bio je TK Zagi iz Zagreba. Na turniru je nastupilo po 16 najboljih djevojčica i dječaka iz kategorije 2007 godišta.

Izrazito je važno napomenuti da od ukupno 32 natjecatelja, dio Hrvatske istočno od grada Zagreba do Vukovara, je u obje konkurencija imao samo 1 natjecateljicu. Žalosno, ali to je očigledan pokazatelj stvarnog stanja shvaćanja i zalaganja klubova iz ovog dijela Hrvatska, da ulažu i razvijaju neke nove buduće naraštaje tenisača. 

Jedina predstavnica i uzdanica ovog dijela lijepe naše, je Ivona Riđan iz TK BROD, koja je još jednom dokazala da se trud i upornost isplate, unatoč činjenici da je daleko iza svojih vršnjakinja po uvjetima i mogućnostima, u smislu trenažnog procesa i kvalitetnih sparinga, te samim time i razvoja svoje igre. Obzirom da se u budućnosti niti ne nazire neki pomak na bolje, uzimajući u obzir cijelu Slavoniju, ne treba biti iznenađenje ukoliko i Ivona u skoro vrijeme spakira kofere i krene put Zagreba.

U ženskoj konkurenciji Ivona Riđan TK BROD, kao 4 nositeljica turnira, u prvom kolu je bila bolja od Jerak Kaje TK Ogulin, rezultatom 6-0 6-0, u drugom kolu je za protivnicu imala Joha-Bilić Astrid  TK Zadar08 (kažu u Dalmaciji, novu Serenu Williams, ali valjda samo zbog sličnosti), koja je ispraćena sa terena rezultatom 6-2 6-0. 

Polufinalni susret je bio u i revanš prošlogodišnjeg polufinala HR, u kojem je za protivnicu imala Turčić Luciju TK ITEAM, ali je Ivona ovaj puta slavila rezultatom  6-0 6-3, te poravnala dosadašnji međusobni omjer na 1-1.

U finalnom meču Ivona je ovaj puta je zaustavljena od trenutne prvakinje HR do 14 godina, Dore Mišković TK VULPES, rezultatom 4-6 1-6.

Iako je ovo sjajan rezultat, druga u Hrvatskoj u svojoj generaciji, ostaje činjenica da je mogla i stepenicu više, samo da ima ravnopravne uvjete za rad i razvoj.


29.11.2020 07:53:00

Facebook Twitter Instagram