Vijesti

BRODSKO POSAVSKA POLICIJSKA UPRAVA OBILJEŽILA DAN POLICIJE I BLAGDAN SV. MIHAELA

Ove je godine Policijska uprava Brodsko-posavska odlučila blagdan sv. Mihaela, zaštitnika policije i Dan policije obilježiti u općini Oriovac. Program je počeo polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Oriovcu, a nastavljen izložbom policijske opreme, tehnike i vozila i pokaznom vježbom interventne jedinice policije.

'Uz to što pokazujemo sve ono čime se policija bavi, a to je zaštita državne granice, zatim sigurnost cestovnog prometa, javni red i mir, pirotehniku, te rad Interventne jedinice policije koja je stalno u pogonu. Ujedno, ovo je i dan kad se prisjećamo naših poginulih policajaca, a pozvali smo i njihove roditelje, što je običaj koji se održava svake godine, rekao je načelnik Antun Valić. Inače, obilježavanje je svake godine u drugoj općini, te im svima zahvaljujem na mogućnosti da obilježimo Dan policije u njihovu mjestu, dodao je načelnik PU BP. 

'Policija u svom radu prije svega ima preventivno postupanje, surađujemo i s vrtićima i školama, te djeci želimo pokazati je da policajac njihov prijatelj kojem se treba obratiti ako uoče određeni problem', poručio je načelnik Valić.. 


 

Facebook Twitter Instagram