Vijesti

Čarobnjakov učenik razveselio male Brođane

Mališane u Kazališno koncertnoj dvorani ovoga je vikenda razveselila predstava Čarobnjakov učenik, bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti.

Riječ je o predstavi Scene Gorica, premijerno izvedene u rujnu ove godine, koju je režirala Ivana Peroš, a u glavnim su ulogama Vedran Komerički i Danijel Radečić..

Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama.

Predstava „Čarobnjakov učenik“ namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film.

  

15.11.2020 10:31:20

Facebook Twitter Instagram