Vijesti

Čestitke ministra Banožića i načelnika GS admirala Hranja za 27. obljetnicu VRO Oluja

Ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Hranj uputili su čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO Oluja

Čestitka ministra obrane Marija Banožića:

„Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Ovaj blagdan simbolizira povijesno, veličanstveno, svehrvatsko djelo u Domovinskom ratu – pobjedničku i oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju Oluja!

Posebnu zahvalnost izražavamo svim hrvatskim braniteljima koji su svoje domoljublje i snagu utkali u slobodu jedine domovine Hrvatske!

Na ovaj za nas posebni dan, pribrani u molitvama, osobito zahvaljujemo onima u koji su u pobjedničkom hodu zastali, žrtvujući sebe za našu budućnost.

Oni su naš uzor, ali i podsjetnik kako nam slobodu nitko nije darovao i kako se za nju borilo i žrtvovalo!

Ponosan sam što Oluju obilježavamo s rezultatima koji su sami po sebi ispunjenje snova hrvatskih ljudi - s Pelješkim mostom koji je spojio Hrvatsku!

Ponosan sam što je Vlada Republike Hrvatske usmjerena u razvijanje naših obrambenih sposobnosti i kapaciteta s do sada najvećim izdvajanjima za obranu!

Znamo koliko je bilo teško ostvariti slobodu i samostalnost domovine, zato smo, u to sam uvjeren, svatko na svojoj dužnosti, posvećeni vrijednostima slobode, budućnosti i dobrobiti Hrvatske!

 

 

Svjesni smo kako se sigurnosna situacija mijenja i kako se moramo prilagođavati tim novim ugrozama i izazovima.

Uvjeren sam kako ćete se vi, ponosni baštinici duha Oluje, duha svehrvatskog zajedništva, znati sučeliti s izazovima te iznaći najbolja rješenja i u budućnost kročiti uspravno, pobjednički!

Još jednom, čestitam vam 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja!“

  

Čestitka načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja:

 

 

„Od 5. kolovoza 1995. na kninskoj tvrđavi vijori hrvatska zastava, a mi se prisjećamo Oluje, Domovinskog rata i borbe hrvatskih građana za neovisnost, slobodu i prava na sigurnu budućnost.

 

 

 U samo 84 sata, Hrvatska vojska je u pobjedonosnoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobodila okupirana područja i trajno osigurala međunarodno priznate granice Republike Hrvatske. Hrvatski vojnici tom su prigodom oslobodili domovinu i očuvali hrvatsku neovisnost, a Oluja ostaje simbol nade, pobjede, odlučnosti, hrabrosti i zajedništva.

Naše misli i zahvalnost okrenute su prema svim onim hrabrim hrvatskim vojnicima koji su svoje živote i zdravlje utkali u slobodu i samostalnost Republike Hrvatske i postali uzor svim pripadnicima Oružanih snaga RH. Oni su nesebično dali svoj život i zdravlje za našu slobodu i zato ih čuvamo u našim srcima i mislima.

 

 

Naše suvremene, profesionalne, organizirane i cijenjene vojne snage, osposobljene i obučene za tradicionalne zadaće svakodnevno jednako predano doprinose zadaćama pomoći društvu i građanima u slučajevima nesreća i kriza, a svojim sudjelovanjem u međunarodnim misijama, operacijama i aktivnostima pridonose izgradnji sigurnosti i mira.

 

 

Naša Domovina s ponosom slavi dvadeset i sedmu godinu pobjede!

 

 

Svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i u misijama, operacijama i aktivnostima potpore miru diljem svijeta čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja te vama i vašim obiteljima želim obilje zdravlja, sve najbolje, te uspjeh i zadovoljstvo u izvršavanju zadaća.“

 

 

 

04.08.2022 16:57:00

Facebook Twitter Instagram