Vijesti

Članovi Olimpika pozvani u reprezentaciju

  Hrvatska i grad Metković domaćini su Europskog prvenstva u maratonu za juniore, U-23, seniore i veterane. Natjecanje će trajati 7 dana, dakle do nedjelje 8.7. 

 
Zanimljivo da će na ovom velikom natjecanju nastupiti čak naših Broađana iz KK Olimpik što je rekordan broj od osnutka kluba.
 
Nastupaju:
 
1. Antun Novaković, U-23
2. Leona Pavlešin, juniorke
3. Nataly Pavlešin, juniorke i seniorke
4. Dunja Lipovac, seniorke
5. Marin Lipovac, seniori
6. Miroslav Lipovac, veterani
7. David Aračić, juniori
8. Denis Folvarek, juniori.
 
Prvi na startnu liniju i utrku dugu čak 22,5 kilometra će veteran i  trener Miroslav Lipovac koji će nastupiti u kategoriji do 55 godina.
 
Iako nije maratonac naš najbolji kajakaš Antun Novaković odlučio se okušati u kategoriji seniora do 23 godine u utrci od 27,5 kilometara.
 
Seniorka Dunja Lipovac će pak imati svoj debitantski nastup u dresu Hrvatske reprezentacije. Svoj prvi nastup zabilježiti će u utrci kajaka dvosjeda sa partnericom Nataly Pavlešin u utrci dugoj 27,5 kilometara.
 
Marin Lipovac je povratnik u reprezentativni dres i on će nakon uspješnih nastupa na kratkim dionicama zabilježiti svoj nastup u disciplini maratona na 27,5 kilometara u kategoriji seniora.
 
Posebno vrijedi istaknuti  juniore koji će nastupati u čak dvije utrke maratona te tako preveslati približno 40 kilometara! Sestre Leona Pavlešin i Nataly Pavlešin te David Aračić i Denis Folvarek.
 
Osim što sportaši moraju preveslati ovako duge dionice nakon svakog kruga su izlasci te se sa čamcem trči 200 metara gdje se ponovo ulazi u čamac.
 
Rezultate možete pratiti na službenoj web stranici Hrvatskog kajakaškog saveza te na facebook stranici  kluba Olimpik. 
 
03.07.2018 08:48:08

Facebook Twitter Instagram