Vijesti

Članovi Visoke vinske akademije oduševljeni novom vinarijom Galić u Kutjevu

Članovi Visoke vinske akademije svoj su jesenski kolokvij održali ovog ponedjeljka u Kutjevu, u novoj vinariji Galić. Iskusni vinski znalci oduševljeni su novim zdanjem, koje će službeno biti otvoreno početkom studenog. Hrabro, moderno arhitektonsko rješenje studija 'Dva arhitekta', Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića osvaja na prvi pogled. Kvadar od starih cigli svega nekoliko stotina metara udaljen od čuvenog kutjevačkog samostana, sigurno će postati nova atrakcija kutjevačkog kraja.

 

Akademičari su uživali u svakom trenutku posjeta vinariji - od prvog pogleda na novu zgradu, do njezine unutrašnjosti, impresivne opreme, vrijedne dva milijuna eura. Najmoderniji tankovi od inoksa, vinifikatori, preše, punionice, strojarnica s kontrolnom sobom, betonska jaja i konusi za macerirana vina, sve je zadnja riječ tehnike, najmodernija oprema koja se u Hrvatskoj, a i šire može vidjeti.

 

U kušaonici nas je ugostio Slaven Adžić, koji je akademičarima pripremio izbor nekoliko Galićevih vina: graševinu G-točku, rose, vrhunsku graševinu i crnu G-točku, kupažu cabernet sauvignona i merlota. Nakon toga uslijedila je večera u popularnoj Akademiji graševine.

 

Rektor Visoke vinske akademije Antun Sabolski zahvalio je domaćinima u ime akademije, poželio uspješan rad i najavio nastavak suradnje s vinarijom Galić – Pred nama je 15. Martinjska zabava, na kojoj će vinski kum biti glumac Goran Navojec, a stižu i svi naši bivši kumovi. Zabava će biti u dvorani Prestige, u petak 16. studenog, svirat će nam TS Zora, a naš kum Vedran Mlikota dovodi još jedno glazbeno iznenađenje. Naravno, primit ćemo i nekoliko novih članova u Akademiju, koji su vrijedno, tijekom godine, polagali kolokvije pod budnom pažnjom svojih mentora.-

17.10.2018 22:11:00

Facebook Twitter Instagram