Vijesti

Članovi zagrebačkog Natatora prvaci Hrvatske u paraplivanju

Na bazenima Svetice u Zagrebu okončano je nadmetanje na otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju slavljem paraplivačica i paraplivača članova PK Natatora iz Zagreba. Ukupno je nastupilo 122 paraplivača iz 13  zemalja, a koji su se nadmetali u 12 disciplina. 

Uz evidentne putnike za Tokijo Dinu Sinovčića, Paulu Novine i Tomija Brajšu, nastupili su i paraolimpijci iz Osla Telma Brojg Bjornsdottir, Katarina Draganov iz Srbije, Ilija Atadić iz Crne Gore, Sven Znidaršić Svenšek iz Slovenije.

Izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Igor Berislavić prvo je ocijenio natjecanje: „Prvo bih želio pohvaliti izvanrednu organizaciju. S obzirom da smo prije nepuna dva tjedna dobili informaciju da će se na natjecanju provest postupak međunarodne klasifikacije  trud svih ljudi morao je biti izuzetan kako bi se sve odvilo u skladu sa propisanim pravilima i mjerama.  Devetero naših plivača je klasificirano i time smo riješili jedan od velikih problema Hrvatskog paraplivanja proteklih godina. Prije svega bi istaknuo odlične rezultate naše mlade perspektivne plivačice Emme Mečić koja je u disciplini 400 metara slobodno isplivala vrijeme koje je bolje od MQS paraolimpijske norme. Naša druga mlada nada Marija Badrov također je pokazala rezultatski napredak te se nadam njenom i Emminom nastupu na svjetskom prvenstvu iduće godine“ naglašava Berislavić te se osvrnuo na nastupe hrvatskih paraolimpijaca za Tokijo: „Naši paraolimpijci Dino Sinovčić i Tomi Brajša su se upravo vratili sa napornih priprema u turskoj Antaliji i vidi se da su put i pripreme ostavile traga te  su rezultati bili nešto slabiji. Naša najmlađa paraolimpijka Paula Novina je uz nekoliko osobnih rekorda pokazala da je u izvrsnoj formi. Kristijan Vincetić nažalost radi obiteljskih  neodgodivih obveza nije mogao nastupiti na ovom natjecanju“, zaključio je Berislavić.

Natjecanje u Zagrebu odobrila je Svjetska paraplivačka federacija  (WPS),  tako da suod 14. do 16. srpnja održana međunarodna klasificiranja sportaša koji će nastupiti  na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju..

Uspješni organizatori su bili Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski paraplivački savez i Plivački klub Natator uz podršku Grada Zagreba.  


19.07.2021 10:54:00

Facebook Twitter Instagram