Vijesti

Crveni križ pokrenuo akciju za pomoć Japanu nakon potresa

Hrvatski Crveni križ poziva na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolazi Japan nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio poluotok Noto u prefekturi Ishikawa, 1. siječnja 2024. godine u 16:10 prema japanskom standardnom vremenu (JST). U svjetlu ove iznimne prirodne katastrofe, Japansko društvo Crvenog križa (JRCS) je već aktivno uključeno u hitnu koordinaciju. Hrvatski Crveni križ izražava sućut žrtvama i njihovim obiteljima te otvara apel za prikupljanje financijske pomoći Japanu. 

Svi građani i organizacije pozvani su pružiti pomoć na sljedeći način:

1. uplatom na žiro račun otvoren u Erste&steiermärkische bank d.d.:

IBAN: HR0524020061500137627

MODEL:  00

POZIV NA BROJ ZA APEL: 753

SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA): ESBCHR22

2. Uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod:

A black and white bar code

Description automatically generated

3. Uplatom putem Keks Pay aplikacije.

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Japanskog Crvenoga križa.

Svaka donacija je od velike važnosti u ovom teškom trenutku, a Hrvatski Crveni križ zahvaljuje unaprijed svima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć.

______________________________________________________________________________

O Hrvatskom Crvenom križu

Hrvatski Crveni križ osnovan je 1878.godine i neprofitna je pravna osoba koja sudjeluju u rješavanju humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, pripremanju stanovništva za djelovanje u masovnim nesrećama i katastrofama kao i u djelovanju u smanjenju i uklanjanju posljedica masovnih nesreća i katastrofa.

 Hrvatski Crveni križ nacionalno je društvo Crvenog križa u Republici Hrvatskoj. Svrha našeg djelovanja je promicanje i ostvarivanje humanitarnih ciljeva i programa od opće koristi. U svom sustavu ima 132 društva Crvenog križa.


09.01.2024 12:27:00

Facebook Twitter Instagram