Vijesti

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Svečanim programom u prostorima brodske Glazbene škole danas je obilježen Dan Brodsko-posavske županije. Na svečanoj sjednici Županijske skupštine zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama dodijeljena su županijska priznanja i nagrade.

Zlatni grb, nagrada za životno djelo:

prof.dr.sc. Bojan Jelaković, za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije.

Plaketa Brodsko posavske županije:

Udruga Sikirevački motivi, Državni arhiv Slavonski Brod, Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti dislocirani studij u Slavonskom Brodu i Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Godišnja nagrada Kovanica od zlata: 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ilija Šarčević iz Sikirevaca, zatim Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivan Pospišil iz Starog Petrovog Sela, Dunja Vanić, Zlatko Bunjevac, Ivo Đogaš, Karlo Trlin, Damir Ocvirek, Ivan Kuprešak

 Povelje zahvalnosti Brodsko-posavske županije: 

Mario Mandžukić i Ivica Olić, za osobite sportske rezultate i doprinos promociji Brodsko-posavske županije 

 

U sklopu programa obilježavanja Dana županije položeni su vijenci ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, ispred Spomen obilježja poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški te kod Spomenika poginulim braniteljima u Slavonskom Brodu. 

Obilježavanju Dana Brodsko  posavske županije prisustvovao je premijer Andrej Plenković, ministrica Gabrijela Žalac, ministri Gari Capelli i Darko Horvat, general Mladen Markač te brojni drugi visoki uzvanici, župani, gradonačelnici i načelnici općina Brodsko posavske i drugih županija. 

Inače, premijer Andrej Plenković danas će u Novoj Gradiški predsjedati 8. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Radi se o savjetodavnom tijelu za korištenje sredstava dobivenih iz europskih i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem". Iz europskih fondova sigurano je 2,5 milijarde eura isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

 

FOTO GRAD SLAVONSKI BROD

 

Facebook Twitter Instagram