Vijesti

Dan grada Kutjeva obilježen je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća

Povodom Dana grada Kutjeva, koji se obilježava uz blagdan Male Gospe, jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju za sve poginule hrvatske branitelje.

 

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su izaslanica predsjednika Sabora Antonija Jozić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Miroslav Grozdanić, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, izaslanik gradonačelnika Zagreba Petar Bašić, gradonačelni Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Lipika iinko Kasana, zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac, načelnici općina Čaglin, Kaptol i Jakšić, Dalibor Bardač, Mile Pavičić i Ivica Kovačević, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada Ivan Vukadin, predstavnici općine Posušje, izaslanik ministra gospodarstva Zapadno-hercegovačke županije Mate Lončar, kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić, vetovački župnik Dražen Akmačić, te brojni drugi predstavnici političkog i gospodarskog života grada Kutjeva.

 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić, koji je naglasio da je Kutjevo kroz niz poticajnih gospodarskih mjera kroz, uspjelo privući i neke nove ulagače kojima polako popunjava Industrijsku zonu. Pohvalio je posebno rad mlade ekipe Razvojne agencije ERA, na  čelu sa direktoricom Galić.

 

Nakon projekcije filma o projektima i investicijama koji su provedbi, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir je istaknuo najvažnije projekte – To je prije svega projekt izgradnje i opremanja novog dječjeg vrtića, vrijedan oko 10 milijuna kuna, koji je u fazi javne nabave za izbor izvođača, te se njegovom realizacijom rješava jedan od gorućih problema ovoga grada i njegovih naselja, a to je adekvatan prostor za djecu vrtićke dobi, s jasličkom skupinom, koji će biti opremljen najsuvremenijom opremom i prema svim standardima 21. stoljeća. Tu je i projekt rekonstrukcije i proširenja sportske dvorane u Kutjevu, vrijedan 24 milijuna kuna, koji je u fazi ishođenja građevinske dozvole.

Izuzetno važan je i projekt aglomeracije Kutjevo, vrijedan oko 40 milijuna kuna, kojim će se riješiti problem odvodnje otpadnih voda na području grada Kutjeva, te posebno projekt izgradnje „Kuće Graševine“, vrijedan oko 80 milijuna kuna u koji bi aktivno i kao partner trebala biti uključena i Požeško-slavonska županija. Radi se o ogromnome projektu kojim bi bili riješeni mnogi problemi, a Kuća graševine s pripadajućim muzejom i svim popratnim sadržajima, na adekvatan i zaslužen način stavila bi naglasak na našu glasovitu, čuvenu kutjevačku graševinu, kao perjanicu vinogradarske i vinske proizvodnje ovoga kraja.-

 

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika čestitku je Kutjevčankama, Kutjevčanima i gradonačelniku Budimiru uputio načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Prigodnu čestitku uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 

U ime Vlade RH čestitao je izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, čestitke je uputila i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić izaslanica predsjednika Hrvatskog.

 

U prigodi Dana grada dodijeljene su zahvalnice, priznanja i godišnje nagrade grada Kutjeva. Zahvalnice su primili Kutjevačka udruga mladih, Hrvatsko planinarsko društvo “Vidim”, Obiteljsko poduzeće PSC Ferenčak iz Križevaca, učenik Krešimir Dukmenić i Glazbeni sastav “Šljivova grana” iz Grabarja. Godišnje nagrade primili su Željko Adžić i Drago Hruška.

Facebook Twitter Instagram