Vijesti

Dan narcisa: Brini o svojem zdravlju tijekom cijele godine!

Županijska liga protiv raka Slavonski Brod i Udruga NADA i ove su godine u Slavonskom Brodu organizirali tradicionalnu javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Dan narcisa”. Tako je istodobno u više od 40 gradova diljem Hrvatske pa tako i u Slavonskom Brodu ove subote održana humanitarna akcija Dan narcisa – dan borbe protiv raka dojke. Naime, broj oboljelih od raka dojke i stopa smrtnosti u stalnom je porastu, a ovom akcijom želimo skrenuti pozornost na važnost preventivnih pregleda kod ranog otkrivanja karcinoma dojke, upozorili su u županijskoj Ligi protiv raka. Akcija je također upozorenje kako ne smijemo ignorirati poziv za mamografiju koji se dobiva u dobi između 50 i 70 godina, ali isto tako apel svima koji nisu obuhvaćeni u ovom rasponu da se jave na redovite mamografske i Uzv preglede.

Predsjednica udruge Nada Silvana Bernardić medicinska je djelatnica, zaposlena u slavonskobrodskoj općoj bolnici kao viša medicinska sestra, također se suočila s karcinomom dojke, a ovom prilikom dala je i nekoliko savjeta: 'Oboljele osobe trebaju veliku psihološku podršku, dug je to period liječenja i dug period prihvaćanja bolesti jer riječ je o bolesti koja nikad ne miruje. Radite samopreglede i odazivajte se na preglede, jer to je bolest koja se upravo može dogoditi i vama', upozorila je Silvana Bernardić.

Poruka koja je poslana svim ženama na današnji dan je: #BudiNARCISa jednom godišnje i brini o svojem zdravlju tijekom cijele godine.

Facebook Twitter Instagram