Vijesti

Dan odluke: Hrvatska u Brnu traži vizu za SP

Nakon neriješenih 2:2 u Zadru, futsalske reprezentacije Hrvatske i Češke u uzvratnom će dvoboju dati još jednog europskog predstavnika na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska reprezentacija u futsalu s Česima se bori za mjesto na svjetskoj smotri, a u prvoj je utakmici nadoknadila dva pogotka zaostatka za konačni remi, iako je imala brojne prigode i za pobjednički pogodak.

"Nevjerojatno da uz takvu dominaciju nismo pobijedili u Zadru. Priželjkivali smo bolji rezultat, no odmah bih potpisao da u Češkoj odigramo oba poluvremena kao u prvom dvoboju. Češka se brani, čeka protunapad, ima dobre prekide i nisu nas iznenadili, ne ulaze u rizik. Spremamo se za sve moguće scenarije, igrači vjeruju u sebe i mislim da imamo još rezerve. Moramo sasvim otpustiti kočnice jer tko zna kada ćemo opet imati priliku otići na Svjetsko prvenstvo. Nije pila naopako, šanse su 50-50 premda smo se mi pokazali boljima, ali kolektiv je njihova snaga. Valjda im se neće dogoditi kao u Zadru, sve ono što su mogli poželjeti", rekao je izbornik Mato Stanković uoči utakmice.

Susret Češke i Hrvatske u dvorani Vodova u Brnu počinje u 18:10 sati, dok deset minuta prije započinje uzvratni dvoboj drugog para doigravanja između Finske i Srbije, pri čemu Srbija ima pogodak prednosti (1:0) s domaćeg terena.

Svjetsko prvenstvo u Litvi bit će odigrano od 12. rujna do 3. listopada 2021. godine. Europski su sudionici, uz domaćina, već postali Španjolska, Portugal, Rusija i Kazahstan, dok s drugih kontinenata zasad stižu aktualni svjetski prvak Argentina, zatim Brazil, Paragvaj, Venezuela, Solomonski Otoci, Angola, Egipat i Maroko. Nastupit će ukupno 24 reprezentacije. 

10.11.2020 14:35:06

Facebook Twitter Instagram