Vijesti

Dan općine Podcrkavlje: S radom uskoro počinje novi dječji vrtić

 Dan općine Podcrkavlje u Brodsko posavskoj županiji vezan je uz dva za njih značajna datuma, 27. lipnja kao godišnjica utemeljenja ove općine, ali i 28. lipnja - obljetnica osnutka sto osme brigade, koja je ustrojena upravo u općini Podcrkavlje. Uz uobičajeno odavanje počasti poginulim braniteljima, jučerašnji dan obilježila je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je načelnik Tomislav Trtanj iznio najvažnije na čemu su radili u posljednje vrijeme: prvenetsveno gradnja dječjeg vrtića koji s radom kreće od jeseni, kao i izgradnja društvenog i vatrogasnog doma.   

Svoju podršku kao predstavnik Brodsko posavske županije dolaskom na svečanu sjedncu iskazao je predsjednik Županijske skupštine, Pero Ćosić. Smatra da je njihov dan iznimno povijesno važan za ovo područje, referirajući se na osnivanje sto osme brigade kao temelja svih ostalih vojnih postrojbi. 

Od popratnih programa općina je organizirala tradicionalnu Biciklijadu, kao i natjecanje u kuhanju čobanca u suradnji s lokalnim udrugama. 

 

28.06.2020 08:34:23

Facebook Twitter Instagram