Vijesti

Dan otvorenih vrata Gimnazije Matija Mesić

 Što su jeli stari Rimljani, što je to feministički u Hamletu, što je to filozofija i kakva je to eksplozivna zabava u kemiji, sve se to moglo saznati na današnjem Danu otvorenih vrata u brodskoj Gimnaziji Matija Mesić.

Školu su tako posjetili osnovnoškolci iz cijele županije za koje su profesori i učenici pripremili bogat program ne bi li im na taj način dočarali prednosti pohađanja svoje škole i mogućnosti koje im se nude. Od dodatnih tečajeva jezika, preko novinarske radionice, volonterskog kluba koji razvija odgovornost i empatiju mladih, školarci su danas mogli saznati i kako mogu štedjeti energiju u kućanstvu, koje su pozitivne strane članstva u Europskoj uniji i školovanja u školi ambasadorici Europskog parlamenta.

-Gimnazija Matija Mesić je oduvijek poznata ne samo u Slavonskom Brodu, županiji, nego i u Hrvatskoj kao kvalitetna škola koja obrazuje i odgaja učenike koji postanu uspješni akademski građani, završavaju prestižne studije i ostvaruju razne uspjehe. Ono što je nas ponukalo da organiziramo dane otvorenih vrata je da pokažemo javnosti što je to unutar zidova škole, kakvi su profesori, što rade učenici, njihove su želje pretočene u ove radionice i predavanja, posebno prema našim gostima danas, kazao je Markovinović.

Ravnatelj Markovinović ovom se prilikom pohvalio i da su dvije učenice dobile nagrade na natječaju Europa u školi 2019., a jedna od njih je Paulina Mirković koja se u svom eseju pozabavila temom što mladi rade na internetu, što je ono što ih zanima i kako provode svoje vrijeme.

A zašto upisati gimnaziju upitali smo maturanticu Antoniju- Gimnazija nudi jako dobru podlogu za fakultet, iako misliš da ti je sada teško, dosta se toga ponavlja u studentskom gradivu. Imamo stvarno odlične profesore koji daju sve od sebe da bi nas nešto naučili i mislim da je za fakultet gimnazija najbolja podloga. 

Facebook Twitter Instagram