Vijesti

Dan otvorenih vrata policije

Dan otvorenih vrata održao se danas u dvorani Brod u organizaciji Policijske akademije i Policijske uprave brodsko-posavske.

Bila je to prilika za sve zainteresirane da dođu i raspitaju se o upisima u Program srednješkolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je upise za 750 budućih policajaca, a prijave traju sve do 31. srpnja.

Dani otvorenih vrata dobar su način za komunikaciju s mladima koji se žele okušati u ovom zanimanju, a ovo je druga godina da se provode, kazao je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Već ovoga mjeseca počet će testiranja po policijskim upravama kako bi se mladima olakšao pristup natječaju, odnosno kako ne bi morali putovati u Zagreb. Renata Odoljan, ravnateljica Policijske škole Josip Jović ispričala je kako će se testirati zdravstvena, psihička i motorička sposobnost kandidata koji moraju biti mlađi od 28 godina. Eliminacijski testovi su psihologijski, a idući korak je motoričko testiranje. Važno je i da su kandidati 'dostojni službe', a to znači da nemaju kaznenih prijava iza sebe.

Među zainteresiranim mladima, bio je i četrnaestogodišnji Leon Matičević koji je na internetu vidio oglas i odlučio doći s prijateljem jer, kako kaže, u budućnosti bi želio postati policajac.

A zašto se odlučiti upravo za ovo zanimanje, ispričao je načelnik Policijske uprave Brodsko-posavske Antun Valić- Policajac je jedno časno zanimanje koje služi građanima i društvu i onaj koji tako shvati svoj posao, može biti zadovoljan u svom životu. Također, ima više segmenata policijskog zanimanja, pa ovisi o afinitetima zanima li nekoga više promet, granična ili interventna policija. U svakom je slučaju uvijek moguće napredovati i učiti nešto novo. Bit je služiti građanima i shvatiti svoju službu kao servis upravo njima.

Facebook Twitter Instagram