Vijesti

Dan otvorenih vrata u Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod

Srednja medicinska škola Slavonski Brod danas obilježava svoj dan te je tim povodom organizirala Dan otvorenih vrata, za sve učenike 8. razreda osnovnih škola. Pred njima je odabir u kojem smjeru nastaviti svoje obrazovanje, a kako bi donijeli ispravnu odluku, ovakvi će im dani zasigurno biti od pomoći.

U Srednjoj medicinskoj školi, za njih su organizirali uvodno predavanje o samoj školi i smjerovima koje nudi, a koje je održao školski pedagog Aleksandar Končar, nakon čega su učenici Medicinske škole, proveli svoje buduće kolege kroz učionice te ih pobliže upoznali s načinom rada u njihovoj školi.

Škola trenutačno broji nešto više od 360 učenika, a obrazuje ih u nekoliko zanimanja - medicinska sestra/tehničar, fizioterapeutski tehničar/ka, zdravstveno-laboratorijski tehničar/ka, dentalni asistent/ica (šk. godine 2022./2023. se ne upisuje), farmaceutski tehničar/ka te njegovatelj/ica.

- Srednja medicinska škola poziva sve učenike 8. razreda da upišu našu školu, iz razloga što mislimo da smo, na neki način, drugačiji od ostalih škola, jer učenike nastojimo što više približiti budućim zanimanjima koja ih očekuju. Dakle, nije sve usmjereno unutar ove zgrade, nego im omogućavamo i puno izvannastavnih aktivnosti - zaključio je pedagog Končar.

A osim Dana škole i Dana otvorenih vrata, danas je i Međunarodni dan sestrinstva. Plemenito je to zanimanje, koje zasigurno ne može obavljati bilo tko, ali Luka i Tena, koje smo sreli danas u školi, jedni su od onih koji će to sigurno dobro, i sa srcem raditi:

12.05.2022 12:31:20

Facebook Twitter Instagram