Vijesti

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2020

 Prigodom obilježavanja međunarodnog Dana sigurnijeg interneta, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, kao član međunarodnih organizacija Insafe/INHOPE u Republici Hrvatskoj, sa svojim partnerima i suradnicima već šestu godinu zaredom organizira brojne aktivnosti s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među djecom i mladima te roditeljima i stručnjacima. U suradnji s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM-om) i operatorima A1 Hrvatska, Hrvatskim Telekomom i Tele2, ove će se godine Dan sigurnijeg interneta obilježiti u utorak 11. veljače 2020. prigodnim programom, koji će započeti

u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Tin Ujević u Zagrebu, Koturaška ul. 75.

Tom prigodom na jednom će se mjestu okupiti neki od najpoznatijih hrvatskih youtubera, a  svoja iskustva o tome kako se štite od opasnosti na internetu i na koji način usklađuju svoj stvarni i virtualni svijet s osnovnoškolcima će podijeliti Ema Luketin, Maša Zibar (Mashin' the beauty), Luka Črneli (Lavvek), Neno Hadžihajdić (PVTMole) i Ivan Rado (Malajski Tapir) uz voditeljsku palicu Domagoja Jakopovića Ribafisha, novinara i blogera.

Podsjećamo, međunarodno udruženje Insafe/INHOPE, uz potporu Europske komisije, svake godine, drugog utorka u veljači, organizira Dan sigurnijeg interneta s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Pozivamo Vas da svojim medijskim praćenjem pomognete u nastojanjima da učinimo internet sigurnijim i boljim mjestom i podijelite informacije o važnosti sigurnosti djece na internetu u svojim medijima.

 

Osim predstavnika organizatora, na događanju će biti i predstavnici drugih tijela koji se bave djecom i/Ili obrazovanjem. Izjave će biti moguće uzeti prije početka događanja, u pauzi ili na kraju nakon zaključnih govora.

Program DSI2020:

 

09:00 – 09:30 Okupljanje organizatora i sudionika (Mediji mogu isto doći ranije i uzeti izjave)

10:00 – 10:05 El Musicante (klinci/gitare – uvodna pjesma) – Old town road

10:05 – 10:15 Pozdravni govori – Tomislav Ramljak (CNZD/CSI), Miran Gosta (ravnatelj HAKOM-a), Vlatka Mihelić (ravnateljica OŠ T. Ujevića)

10:15 – 10:25 Mini obraćanje te uvod u daljnji program - Ribafish

10:25 – 10:55 Panel razgovor s youtuberima, moderator Ribafish

10:55 – 11:15 Pauza - Ručak za djecu (stara dvorana) - Za vrijeme pauze mediji mogu uzimati izjave

11:15 – 12:00 Druženje djece s youtuberima i predstavljanje „Robi i Neta“) - kroz tri „kutka“

1. Kutak – Malajski Tapir, Lavvek, PvtMole – za dečke (5., 6. i 7. razredi) - slikanje, autogrami – cca 60 djece

2. Kutak – Mashinthebeauty, Ema Luketin – za cure (5., 6. i 7. razredi) - slikanje, autogrami - cca 60 djece

3. Kutak – App Robi i Neta – 4. razredi (predstavljanje i isprobavanje aplikacije) – cca 50 djece

12:00 – 12:20 zaključni govor Tomislav Ramljak+ Ribafish i pozdrav!

 

07.02.2020 13:31:10

Facebook Twitter Instagram