Vijesti

Danas derbi u Gradskom vrtu: Osijek dočekuje Hajduk

Izvor: NK Osijek 

Danas od 19.30 sati Osijek je domaćin Hajduku, a sraz momčadi koje pucaju na vrh hrvatskog nogometa najavili su trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica i kapetan Mile Škorić.

Kao što se može i zamisliti atmosfera u momčadi je jako dobra, radimo u dobrom ritmu, imali smo nekoliko dobrih treninga. Ivan Fiolić trenira smanjenim intenzitetom i neće biti u kadru, minimalne su šanse da zaigra i Ivušić, dok su Lončar i Jugović zadnja dva dana u treningu i bit će u kadru za utakmicu protiv Hajduka. To je utakmica u kojoj mogu nastupiti samo najspremniji igrači, oni koji su mentalno, fizički i psihički na top nivou. U takvom trenutku imamo 22 takva i nadam se da ću odabrati najboljih 11 za utakmicu koja slijedi.

Spremni za bitku

Splićani u Osijek dolaze u naletu, s čak sedam pobjeda u zadnjih osam utakmica.

Hajduk je u dobroj formi, ove godine se znatno pojačao, napravio velika ulaganja u momčad a igrama na travnjaku potvrđuje da su u dobroj formi. Sigurno neće stati u svoj kazneni prostor i samo se braniti, pokušat će napraviti puno toga i prema naprijed jer posjeduju kvalitetu. Mislim da je najvažnije kako ćemo mi ući u utakmicu i suprotstaviti se, vjerujem da smo spremni za bitku od 90 minuta i nadam se da će nas u toj borbi naši navijači pogurati do pobjede. 

Ne prijeti samo Livaja

Bijelo-plavi se Hajduku žele suprotstaviti snagom kolektiva.

Mi smo momčad, želimo pobjeđivati kao momčad, da iz toga izađe pojedinac. Uvijek se netko profilira u nekog heroja svojim pogotkom ili asistencijom. Ne bih rekao da opasnost prijeti samo od Livaje koji je u sjajno formi i zasluženo je postao reprezentativac, njegovi brojevi govore koliko je važan za Hajduk. Mi ih moramo kao momčad zaustaviti da ne razviju igru koja je dobra i kvalitetna, cijeli tjedan smo se bavili time da im smanjimo prostore u kojima su opasni i vjerujem da će igrači primijeniti sve što smo radili.

I Malenica je kvaliteta

Optimističan je i kapetan Škorić koji je posebno istaknuo dobar rad na treningu.

Atmosfera je odlična, rad kvalitetan i samo se nadam da ćemo to prenijeti na teren. Ako bude tako sigurno neće biti problema. I do sada smo u svaku utakmicu išli s velikim motivom, radimo odlično, spojili smo dvije pobjede i nadam se da ćemo tako nastaviti. 

03.10.2021 08:47:37

Facebook Twitter Instagram