Vijesti

Dane Krpan iz Požege pobjednik 4. Festivala kulenove seke u Velikoj

Četvrti Festival kulenove seke, koji je jučer održan u Društvenom domu u Velikoj,  u organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska, uz suorganizatore općinu Velika i KUD “Ivan Goran Kovačić” nadmašio je sva očekivanja. Rekordnih 109 uzoraka se našlo na ocjenjivačkom stolu, a šampionsku titulu ovaj je put odnio Dane Krpan iz Požege.

Glavni urednik tjednika Kronika Vladimir Protić nam je rekao - Ponosan sam i zadovoljan četvrtim izdanjem Festivala kulenove seke. Rekordni broj uzoraka potvrdio je ono što znamo već od prethodnih godina da je naš festival najveća manifestacija koja slavi kulenovu seku u Hrvatskoj! Kulenova seka, baš kao i kulen pravi se od najkvalitetnijeg mesa i to je doista prava delicija koja ima svoje mjesto i to ne samo na slavonskim stolovima, a vjerujem kako smo uspjeli u ove četiri godine podići rejting tom suhomesnatom proizvodu.- 

Uz šampiona iz Požege, veliko zlato za kulenove seke su primili Zlatko Vuković, Vjekoslav Krpan, Matko Krpan i Predrag Mičić. Ukupno je dodijeljeno 20 zlatnih, 40 srebrnih i 40 brončanih plaketa, te tri zahvalnice za sudjelovanje. Prigodne poklone izabranicama je uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. 

Najljepše uređeni stol imao je KUD Bektež, a ovogodišnja ljepotica Festivala je Barbara Vidačić. Prva i druga pratilja Marta Grgić i Ivana Stipić. 

Goste su zabavljali mladi tamuraši „De Gotho“ iz Grabarja i grupa „City band“ iz Nove Gradiške. Igralo se plesalo i feštalo do sitnih jutarnjih sati.

04.03.2018 17:16:49

Facebook Twitter Instagram