Vijesti

Debata učenika vukovarske GImnazije i Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića

U Galeriji Ružić održana je debata Mladi trebaju glasati na izborima za Europski palament. Sudionici debate bili su učenici Gimnazije Vukovar i Klasične gimanzije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda. 

Debata omogućuje iznošenje stajališta o Europskoj uniji. Ima za cilj pokrenuti raspravu o temama vezanim za razvoj Europske unije te na taj način uputiti mlade u izborne i druge procese koji će imati izravan utjecaj na njih i njihove obitelji, kao i na građane Republike Hrvatske. Također ima za cilj podići razinu informiranosti o Europskom parlamentu i predstojećim EP izborima te ih potaknuti da budu aktivni građani koji sudjeluju u izgradnji buduće Europe i Hrvatske.  Jedan od načina je i sudjelovanje na europskim izborima koji će se održati u svibnju 2019. godine.
Kako bi se pripremili za debatu, učenici su se prethodno  trebali informirati kako funkcionira Europski parlament, koje su mu ovlasti i zadaće; kakvu ulogu ima za europsko građanstvo,; kakvu ulogu mogu imati oni u izborima za Europski parlament; o izradi nove europske i nacionalne strategije za mlade koja će predložiti načine sudjelovanja mladih na svim raznima – od lokalne do europske.
04.03.2019 17:51:59

Facebook Twitter Instagram