Vijesti

DEKRETI - PREMJEŠTAJI I NOVE SLUŽBE SVEĆENIKA U ĐAKOVAČKO OSJEČKOJ NADBISKUPIJI U LJETO 2021.

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Razrješenja nastupaju danom 24. kolovoza, a nove službe svećenici preuzimaju 25. kolovoza 2021.

I. Župnici i župni upravitelji

Vlč. IVAN LENIĆ razriješen je službe župnika Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Svih Svetih u Đakovu;
Vlč. ANĐELKO CINDORI razriješen je službe župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i službe upravitelja Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu;
Vlč. TOMISLAV ĆORLUKA razriješen je službe župnika Župe Svih Svetih u Đakovu te imenovan župnikom Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu;
Vlč. DAMIR STANIĆ razriješen je službe župnika Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima;
Vlč. JOSIP KALMAR razriješen je službe župnika Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu te imenovan župnikom Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima;
Vlč. FILIP PERKOVIĆ razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu;
Fra BRANKO JANJIĆ, TOR, razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa Radnika u Belišću;
Fra MARKO NERETLJAK, TOR, imenovan je župnikom Župe sv. Josipa Radnika u Belišću;
Mr. sc. o. STJEPAN ŠUFLAJ, DI, razriješen je službe upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te službe duhovnika socijalnih ustanova u Osijeku;
O. SINIŠA ŠTAMBUK, DI, razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku;
O. PERO MARKOVIĆ, DI, imenovan je upraviteljem Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Osijeku te duhovnikom socijalnih ustanova u Osijeku.
Vlč. MIHAEL MAĐAREVIĆ razriješen je službe župnika Župe Kraljice sv. Krunice u Kuševcu te mu je dodijeljeno bolovanje u razdoblju od godinu dana.
Vlč. ILIJA JANJIĆ imenovan je upraviteljem Župe sv. Mateja, apostola i evanđeliste, u Viškovcima.
Vlč. JOSIP IVEŠIĆ razriješen je službe privremenog upravitelja Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.
Dr. sc. vlč. ANTUN JAPUNDŽIĆ razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Filipa i Jakova, apostola, u Odvorcima.
Vlč. DAVOR TOMIĆ razriješen je službe pastoralnog suradnika Župe sv. Josipa Radnika i Župe sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upraviteljem Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži.
Mr. sc. vlč. MARIO BRKIĆ razriješen je službe upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu te je imenovan župnikom Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima.
Vlč. IVAN LOVRIĆ razriješen je službe upravitelja Župe Pohođenja Blažene Djevice Marije u Šumeću i upravitelja Župe sv. Grgura, pape, u Kaniži te je imenovan župnikom Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima.
Vlč. LEON NOUDEVIWA SAGBOHAN razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i službe pastoralnog suradnika Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima te je imenovan upraviteljem Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.
Vlč. ANTE LUČIĆ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku te je imenovan upraviteljem Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima.
Vlč. ZLATKO HNATEŠIN razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te je imenovan upraviteljem Župe sv. Andrije, apostola, u Viljevu.
 
II. Župni vikari
 
Vlč. DOMINIK NEDELJKOVIĆ razriješen je službe župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu te je imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.
Vlč. MATIJA AUŠIĆ razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan župnim vikarom Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i pastoralnim suradnikom Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima.
Vlč. BOŽIDAR NAĐ  razriješen je službe župnog vikara Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima.
Vlč. PATRIK KRIŽANAC razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku.
Vlč. ROBERT ERK, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Svih Svetih u Đakovu.
Vlč. KREŠIMIR ILJAZOVIĆ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku.
Vlč. MARKO OBRADOVIĆ, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.
Fra MARKO VUKOVIĆ, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.
Fra IVAN CRNKOVIĆ, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.
Fra TOMISLAV VRSALJKO, TOR, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Belišću.
Vlč. MARIO ŽIGMAN razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan pastoralnim suradnikom Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku.
Vlč. LUKA IVKOVIĆ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te je na tri godine stavljen na raspolaganje srijemskom biskupu za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.
 
III. Umirovljenja
 
Vlč. ANDRIJA DJAKOVIĆ razriješen je službe župnika Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu te umirovljen.
Mons. TADIJA PRANJIĆ razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te umirovljen.
Vlč. VINKO DELINAC je po povratku u Nadbiskupiju sa službe dušobrižnika u Hrvatskim katoličkim misijama u Bochumu i Gelsenkirche u Njemačkoj umirovljen.
 IV. Ostale službe
Dr. sc. vlč. ILIJA DOGAN imenovan je djelatnikom Međubiskupijskog suda prvog stupnja u Đakovu te nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja.
Mr. sc. vlč. PAVAO MIKULČIĆ imenovan je voditeljem Središnjega ureda Nadbiskupijskoga pastoralnog centra u Đakovu.
Vlč. FILIP SERTIĆ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima, službe nadbiskupijskog povjerenika za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te službe pomoćnika nadbiskupijskog povjerenika za pastoralni rad s mladima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te je upućen u Rim na poslijediplomski studij religiozne pedagogije i katehetike.
Vlč. BRUNO DIKLIĆ, mladomisnik, upućen je u Rim na poslijediplomski studij crkvene glazbe.
Mr. sc. vlč. IVICA DAMJANOVIĆ stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu Hrvatske inozemne pastve za dušobrižnika u zajednicama Bochum i Gelsenkirche u Njemačkoj.
Fra JOSIP PATRČEVIĆ, OFM Cap., je odlukom Uprave Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića raspoređen na službu u Samostan sv. Jakova, apostola st., u Osijeku.
22.07.2021 12:37:52

Facebook Twitter Instagram