Vijesti

Deveta sjednica Gradskog vijeća

 Deveta sjednica Gradskog vijeća održala se danas u Velikoj vijećnici.

Po običaju, započela je aktualnim prijepodnevom na kojoj su 22 nazočna vijećnika mogli postavljati pitanja koja smatraju važnim.

Pa se tako moglo čuti pitanje što je sa kućom Đure Đakovića u Varošu, te da dinamika radova urušene kuće ovisi o Ministarstvu kulture. Također smo saznali da će se uskoro ponoviti natječaj za javni prijevoz, kao i da trgovački lanac Lidl nije tužio Grad.

Nezavisna vijećnica Slavica Lemaić željela je znati što je sa stadionom Marsonije? Gradonačelnik Mirko Duspara kaže da pitanje stadiona ovisi o tome kako će klub napredovati do prve lige, a da će se radovi financirati gradskim sredstvima jer Europska unija za sportske objekte ne daje sredstva.

Iako je vijećnica Lemaić bila nezadovoljna odgovorom, nastavilo se dalje, pa je jedno od pitanja Adele Kovačević iz HDZ-a bilo- što je sa kastracijom pasa i mačaka koje provodi brodska udruga Veselo dvorište. Prema gradonačelniku, prošle godine nisu ni provodili kastraciju, a za ovu godinu su im isplaćena sredstva od 30 tisuća kuna.

 HDZovu vijećnicu Sandu Liviju Madunu zanimalo je zašto Slavonski Brod nije na nedavno objavljenoj ljestvici najboljih gradova, na što je dobila odgovor da je upitna metodologija takvih ljestvica i novinskih članaka, obzirom da Slavonski Brod ima iste europske projekte poput programa Zaželi ili Lunch boxa, te demografske mjere, gradske stanove i ostalo, koji nisu ubrojani.

Također smo saznali da bi manifestacije poput Brodskog kola trebale novo vodstvo kako bi se digle na neku višu razinu, ali i da su učinjeni pomaci sa školskom užinom- napravljen je jelovnik po kojem bi djeca trebala imati peciva sa cjelovitim žitaricama, i primjerice žgancima ako je to moguće. Također je dogovoreno da peciva dolaze svježa u obje smjene.

 Nezavisnu vijećnicu Karmen Dizdar Grgurević zanimalo je zašto je raspisan novi natječaj za gradske stanove namijenjene mladima kada je navodno pola stanova prazno. Također, smatra da su gradski stanovi loše osmišljeni, s čime se gradonačelnik ne slaže i ne sumnja da će se popuniti, a njihova lokacija, iako možda nije najatraktivnija, ovisila je s čime je Grad raspolagao. 

Nakon aktualnog prijepodneva, sjednica se nastavila podnošenjem i prihvaćanjem izvješća o radu gradskih trgovačkih društava, ali i obrazovnih i kulturnih institiucija pod ingerencijom Grada. 

Facebook Twitter Instagram