Vijesti

Djevojke u ljetnim haljinama volim Studija za suvremeni ples

Dani plesa Mije Čorak Slavenske nastavljaju se predstavom 'Djevojke u ljetnim haljinama volim' u izvedbi Studija za suvremeni ples iz Zagreba. Inspirirana stihom pjesme grupe Haustor s početka osamdesetih godina, predstava je projekt plesne umjetnice i koreografkinje Petre Hrašćanec i poznatog kazališnog redatelja i dramaturga Saše Božića. Prikazuje vrijeme Novog vala, koje su obilježili upravo stihovi pjesme ‘Moja prva ljubav’ autora Srđana Sachera. Na sceni se izmjenjuju mlade plesačice koje izvode različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. 

Studio za suvremeni ples prvi je hrvatski ansambl suvremenog plesnog izraza osnovan 1962. u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom Ane i Vere Maletić. Godine 1968. umjetničko vodstvo preuzima Tihana Škrinjarić, 1979. Zaga Živković, a 1997. Bosiljka Vujović-Mažuran.

Studio svoj rad temelji na tradiciji inovacije u polju suvremenoga plesnog izraza, uvijek prihvaćajući nove trendove u umjetničkoj i kulturnoj komunikaciji. 

Facebook Twitter Instagram