Vijesti

Donacija Brodsko-posavske županije za DVD Velika Kopanica

 Brodsko-posavska županija kontinuirano ulaže proračunska sredstva u sustav civilne zaštite čiji je bitan čimbenik i vatrogastvo. Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković u Velikoj Kopanici uručio je  donaciju Brodsko-posavske županije u vatrogasnoj opremi za DVD Velika Kopanica. Ukupna vrijednost kupljene vatrogasne opreme iznosi 64.168,75 kn od čega je donacija BPŽ 50.000,00 kn, a ostatak su sredstva samog DVD-a.

Sredstva za kupnju opreme su donirana temeljem Javnog natječaja za financiranje aktivnosti udruga koje su od interesa za BPŽ iz područja vatrogastva u 2018. godini te donešene Odluke o dodjeli sredstava i zaključenog Ugovora o dodjeli sredstava. Za 10 operativnih vatrogasaca DVD Velika Kopanica nabavljeno je 10 dvodijelnih intervencijskih odijela BAS Profi III te 2 kompleta dišnih aparata MSA AUER tip AEIRGOFIX MIX s kompozitnim bocama te pripadajućim navlakama i maskama.

Oprema je vrlo kvalitetna, ali se nadam da će je kopanički vatrogasci morati što manje koristiti, no, dobro je da je ipak imaju na raspolaganju za svoje intervencije. Na koncu sam i sam isprobao jedno odijelo i djeluje zaista moćno i vjerujem da će se vatrogasci u njima prilikom intervencija osjećati bitno sigurnije i pouzdanije.

 

Facebook Twitter Instagram